RASPISANA TJERALICA

VOZAČA UBOJICU TRAŽI POLA BALKANA: Nikome nije jasno kako je manijak koji je pregazio studentice pobjegao iz zemlje

Srpski mediji otkrivaju mjesto na kojem bi se mogao skrivati mladić kojeg policija sumnjiči za smrt dviju djevojaka u Sarajevu.

Sanjin Sefić (25) koji je u divljačkoj vožnji u ponedjeljak navečer ubio Selmu Agić (21) i Editu Malkić (20), studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna, kako je objavio šef sarajevske policije, prešao je granicu između BiH i Srbije u utorak ujutro, a kako piše Blic, najvjerojatnije se krije na području Prijepolja, Novog Pazara i Tutina.

Potraga je sada koncentrirana na mjesto Prijepolje u Srbiji, a u samoj Bosni i Hercegovini utvrđuje se kako je on uopće uspio prijeći granicu iako je za njim bila raspisana policijska tjeralica.

Prema informacijama koje je potvrdila Granična polciija BiH, nakon bijega s mjesta nesreće zaputio se prema granici sa Srbijom i prešao je u utorak ujutro na regularnom graničnom prijelazu Uvac, iza kojega je srbijanski gradić Priboj.

Interna istraga

To mu je pošlo za rukom iako je Granična policija još u ponedjeljak navečer dobila obavijest od sarajevske policije da se za njim traga. Navodno su mu u svemu pomogle dvije osobe, no nije poznato o kome se točno radi.

Gotovo cijeli dan trebalo je Graničnoj policiji i Obavještajno-siguirnosno agenciji (OSA) da utvrde tu činjenicu, iako je Sefić u utorak bio najčešće spominjana osoba u svim medijima u BiH.

Glasnogovornica Granične policije BiH Samela Dujković potvrdila je kako je u tijeku interna istraga čiji je cilj utvrditi tko je odgovoran za taj propust.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić kazao je kako se mora točno utvrditi tko je odgovoran za ovaj slučaj koji je još jednom potvrdio slabu koodinaciju među rascjepkanim policijskim agencijama u BiH, kojih ima petnaestak. “Netko će morati snositi odgovornot”, kazao je Mektić, kako ga citira portal “Dnevnog avaza”.

TRAGEDIJA U BiH: Tri mlade osobe poginule u stravičnoj prometnoj nesreći

UBOJICA NA SLOBODI: Nakon što je ubio dvije djevojke u BiH, pobjegao je u Srbiju

Hoće li izručenje biti moguće?

‘Pretpostavljamo da se još krije u Srbiji, i za njim se traga na osnovu međunarodne tjeralice upućene iz BiH. Međutim, ne isključujemo mogućnost da je Sefić pobjegao ili da planira pobjeći na teritorij Kosova i Makedonije ilegalnim kanalima. Ako se Sefić pojavi na bilo kojem graničnom prijelazu, bit će uhićen’, rečeno je iz policije Republike Srbije.

Policija u Prijepolju u Srbiji potvrdila je kako se tamo također traga za Sefićem, no ministar Mektić je upozorio kako bi problem mogao nastati ukoliko on tamo bude pronađen i uhićen, a potom se ispostavi da ima državljanstvo Srbije. U tom slučaju njegovo izručenje BiH ne bi bilo moguće, osim ukoliko on na to ne bi dragovoljno pristao.

Mediji u BiH postavljaju cijeli niz pitanja o tome kako je bio moguć Sefićev bijeg iz zemlje, ali i o poljedicama lošeg rada policije i još gorih zakona koji bezobzirnim vozačima omogućuju da bez težih sankcija ubijaju pješake na ulicama.

Podsjetimo, 25-godišnji Sefić u ponedjeljak navečer prošao je kroz crveno svjetlo na raskrižju i udario djevojke na obilježenom pješačkom prijelazu. Jedna je odmah poginula, a  druga je preminula u bolnici od zadobivenih ozljeda. Policija je potvrdila kako Sefić iza sebe ima niz prometnih te prekršaja javnog reda i mira.

VOZAČ UBOJICA PROJURIO KROZ CRVENO SA 100 KM/H I PREGAZIO DVIJE STUDENTICE: ‘Bile su najbolje prijateljice i cimerice…’

Pronađen napušten automobil

Automobil Golf VI kojim je, prema riječima očevidaca, Sefić ubio dvije djevojke, pronađen je napušten u utorak u novom dijelu grada Sarajeva.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama djevojaka koje su bile najbolje prijateljice, a u Sarajevo su došle prije desetak dana kako bi nastavile svoje fakultetske obveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerice.

Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima. Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Povratak na Net.hr