SARAJEVO U ŠOKU

VOZAČ UBOJICA PROJURIO KROZ CRVENO SA 100 KM/H I PREGAZIO DVIJE STUDENTICE: ‘Bile su najbolje prijateljice i cimerice…’

Dvije mlade djevojke smrtno su stradale kada je u Sarajevu na njih u punoj brzini naletio automobil, a bezobzirni vozač odmah je pobjegao s mjesta nesreće i za njim se traga, potvrđeno je danas iz sarajevske policije.

Tragična nesreća dogodila se sinoć, a očevici tvrde kako je automobil Golf VI pješakinje udario velikom brzinom i to kod pješačkog prijelaza, javlja Hina. Portal Klix.ba piše kako je vozač prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat.

Smrtonosne ozljede pritom su zadobile djevojke starosti 20 i 21 godinu, od kojih je jedna odmah preminula, a druga je nakon neuspjelih pokušaja reanimacije umrla tijekom noći. Lokalni mediji navode kako je riječ o studenticama iz Bosanske Krupe i Bugojna.

Automobil pronađen napušten

Vozač-ubojica navodno je poznat policiji kao jedan od “trkača” koji bezobzirnom vožnjom gradskim ulicama teroriziraju druge sudionike u prometu stalno ugrožavajući sigurnost.

Dnevni Avaz navodi kako je riječ o stanovitom Saninu Sefiću. Automobil kojim je ubio dvije djevojke pronađen je napušten u novom dijelu grada.

U grupi Pretty Woman Forum na Facebooku pojavio se status povodom tragične smrti dvije poginule studentice kao i njihova fotografija, piše Avaz. Kako u ovoj grupi tvrde, riječ je o Editi M. i Selmi A. 

“Kiša koja pada ne može saprati tugu i bol za ove dvije prelijepe djevojke. Bile su s nama u grupi, naglo otrgnute od mladosti. Bol, bol, bol i tuga. Rahmet im dusi :(. Unaprijed vas pozivam ukoliko bude okupljanje za njih, da svi dođemo u što većem broju. One to zaslužuju. Ukoliko ne bude organizovano mi ćemo se okupiti ispred Muzeja. Dosta više bahatosti, bezobrazluka”, navodi se u jednom statusu.

 

‘Žrtve nepravde…’

U drugom statusu piše: “Žrtve oholosti. Žrtve nepravde. Žrtve divljanja. Žrtve nekažnjavanja. Žrtve korumpirane vlasti. Žrtve potkupljenih medija. Žrtve našeg ćutanja, našeg prihvatanja, našeg trpljenja i našeg nečinjena. Žrtve našeg ponašanja koje je dozvolilo da loša vlast postane lošija, a da se uzohole već oholi. Žrtve ubistva onog koji se nije bojao posljedica. A ti, ubico, koji je bez ikakvog prava rastavio duše od tijela, nisi ubio samo njih dvije. Ubio si i njihove roditelje. I braće i sestre. I rodbinu. I prijatelje. Ubio si dio svih nas. Pravda će te stići, a kazna te sigurno neće mimoići.”

Avaz navodi kako su se Edita i Selma prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerice. Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima. Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr