SRČANI UDAR

VOZAČ AUTOBUSA POMOGAO POTPUNOJ STRANKINJI: Tek je kasnije shvatio da nije spasio jedan, nego dva života

Vozač autobusa Murray Dillon u Perthu u Australiji spremao se nastaviti svoj radni dan kada je vidio da se skupina ljudi okuplja preko puta ceste.

Brzo je pretrčao cestu i shvatio da žena imena Shannon Graham ima srčani udar – a nitko nije napravio ništa da bi joj pomogao, piše West Australian.

Vozač autobusa 15 minuta ju je tog 7. kolovoza 2015. oživljavao nasred ceste prije negop što su su stigla kola hitne pomoći. Pomogla mu je vještina reanimacije koju je naučio prije 30 godina.

Nije davala znakove života

Nakon što je hitna preuzela stvar, Dillon je otišao pribojavajući se najgoreg. Nije vidio nikakve znakove života kod Shannon, a čak su i spasioci odmahivali rukom u prolazu.

U bolnici su doktori saznali nešto što je u to vrijeme znao samo Shannonin muž – bila je u šest tjedana trudna u trenutku kada je imala srčani udar.

MLADI ZAGREPČANI: ‘Imam 30 godina i doživio sam srčani? Kako je to moguće?’

TRAŽI LJUDE KOJI SU MU SPASILI ŽIVOT: Imao srčani na aerodromu, pomogli mu potpuni stranci

Rođenje sina

No, ispostavilo se da su Dillonova nastojanja u to vrijeme bila ključna. Shannon je konačno oživljena u bolnici, a da nije bilo Dillona, ona vjerojatno ne bi bila živa. A njen život nije jedini koji je spašen.

15. ožujka, malo više od 7 mjeseci nakon srčanog udara, njen sin Thomas Murray Richardson je rođen.

Povratak na Net.hr