OD SAD-a ĆE OSTATI 'PEPEO I MRAK'

‘VOJNA OPCIJA POSTOJI’: SAD više neće dugo trpjeti provokacije Sjeverne Koreje

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster rekao je u petak da se SAD približava granici onog što sankcije i diplomacija mogu postići kada je riječ o obuzdavanju sjevernokorejskog nuklearnog programa.

“Onima… koji komentiraju da nema vojne opcije, vojna opcija postoji”, rekao je novinarima u Bijeloj kući, dodajući da to ne bi bio prvi izbor Trumpove administracije.

Sjeverna Koreja po starom

Sjeverna je Koreja u petak ispalila balistički projektil srednjeg dometa koji je preletio sjeverni Japan a potom pao u Pacifik.

KIMOVA RAKETA PRELETJELA JAPAN: Sjeverna Koreja ispalila novi balistički projektil, južnokorejska vojska odmah odgovorila

Do najnovijeg ispaljivanja balističkog projektila je došlo dan nakon što je Sjeverna Koreja objavila da će nuklearnim oružjem “potopiti” Japan i svesti Sjedinjene Države “na pepeo i mrak” zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pyongyanga zbog njegova šestog i dosad najsnažnijeg nuklearnog pokusa izvedenog 3. rujna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr