Prosvjednici u Parizu

VIŠE GRANICA, MANJE BIJEDE: Stotine prosvjeduju protiv poplave migranata

Gotovo 500 ljudi se okupilo u četvrtak navečer blizu njemačkog konzulata u Parizu kako bi negodovali zbog ‘poplave migranata u Europi’, na poziv organizacija bliskih krajnjoj desnici, javlja AFP.

Pokret SIEL (kratica od suverenitet, neovisnost i slobode), organizator prosvjednog skupa, blizak stranci krajnje desnice Nacionalnoj fronti, istaknuo je dva golema transparenta na kojima je pisalo: “Naši prije drugih” i “više granica, manje bijede”.

Predsjednik pokreta Karim Ouchikh je, istaknuvši da je migracijska kriza “neviđena tragedija” za Europu, zamjerio izbjeglicama da su “nositelji snažnog identiteta, islama, religije sigurne u sebe i potpuno drukčijeg načina života, što će sigurno destabilizirati europski narod”.

“Odbacujemo tu samoubojičku logiku zamjene naroda koja na koncu osuđuje europsku civilizaciju”, dodao je, uz povike “U svojoj smo kući”.

Na improviziranoj pozornici na kojoj su bile postavljene francuska, njemačka i mađarska zastava, izmijenilo se nekoliko govornika. Ovom potonjom zastavom htjelo se odati počast radikalnom madžarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Među njima je bila i glasnogovornica njemačkog pokreta Pegide (Europski domoljubi protiv islamizacije Zapada) Melanie Dittmer koja je ocijenila da “Angela Merkel sramoti Njemačku i želi od Europe načiniti svjetski zahod”, spalivši europsku zastavu uz pljesak okupljenih.

Povratak na Net.hr