VIDEO: Priroda brutalno pokusala ubiti ministra! Spasila ga kaciga

Dok je davao izjavu okupljenim novinarima, s drveta je otpao poveci komad leda, a kaciga koju je nosio na glavi vjerojatno mu je spasila zivot.

Ekipe Elektromreza Srbije danonocno pokusavaju osposobiti dalekovode kako bi Majdanpek nakon cetiri dana konacno dobio struju, a radove je obisao i ministar energetike Aleksandar Antic.

Dok je davao izjavu okupljenim novinarima, s drveta je otpao poveci komad leda, a kaciga koju je nosio na glavi vjerojatno mu je spasila zivot.

No, ono zbog cega ce ovaj video vrlo vjerojatno postati regionalni hit jest reakcija okupljenih oko ministra.

//www.youtube.com/embed/a4rja9zZQnU

Srbijanski grad Majdanpek usao je u cetvrtak u cetvrti dan bez struje, vode i centralnog grijanja, a vise od 200 radnika poduzeca Elektromreze Srbije (EMS) u nepovoljnim vremenskim uvjetima i na tesko pristupacnom trenu nastoje osposobiti tri linije dalekovoda koje su u prekidu zbog snaznog vjetra i ledene kise.

Elektromonterima EMS-a jutros je stiglo u pomoc jos 50 kolega iz drugih krajeva Srbije, a angazirana je i vojska, koja je dopremila tri dodatna snazna agregata. Crveni kriz sudjeluje u raspodjeli hrane i vode premda, unatoc teskim uvjetima, u gradu nije ipak proglaseno izvanredno stanje.

Nakratko dobili struju

Majdanpek je u srijedu navecer nakratko dobio struju, ali je ubrzo opet ostao u mraku zbog preopterecenja i novog prekida u napajanju, a optimisticke prognoze duznosnika i djelatnika EMS-a su da bi tijekom dana elektroenergetski sustav mogao biti ponovno uspostavljen.

Specificnost ovog rudarskog gradica u istocnoj Srbiji je sto od oko 70 posto stanova prikljucenih na sustav centralnog grijanja, niti jedan nema instalacije za alternativno grijanje na drva, ugljen ili plin, a agregati kojima je grad raspolagao bili su nedostatni za sve potrebe.

Gradonacelnik Majdanpeka Dejan Vagner najavio je kako ce, u slucaju da se situacija zakomplicira ili ostane kao sada, biti provedene mjere stozera za izvanredne situacije, medu kojima je i ona da se dvorane za tjelesni odgoj lokalnih skola zagriju pomocu agregata i kalorifera, kako bi gradani mogli doci i provesti bar nekoliko sati na toplome.

Povratak na Net.hr