TAKAV JE OBIČAJ

[VIDEO] PUTIN OBILJEŽIO BOGOJAVLJANJE: U kupaćima je uronio u ledenu vodu ispred križa od leda, a tek kolika je temperatura bila…

Ruski predsjednik je ušao u kupaćim gaćicama u ledenu jezersku vodu nasuprot velikog križa izrađenog od leda te uronio tri puta, prekriživši se

Ruski predsjednik Vladimir Putin okupao se u utorak na 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice u zaleđenom jezeru nedaleko od Moskve, što je tradicionalni pravoslavni ritual u povodu Bogojavljenja i Kristova krštenja.

Skinuvši debeli kaput i čizme, ruski predsjednik (68) ušao je u kupaćim gaćicama u ledenu jezersku vodu nasuprot velikog križa izrađenog od leda, okružen snijegom. Uronio je tri puta, prekriživši se, po snimci koju je objavio njegov ured.

Kremlj je objasnio da se time obilježava Kristovo krštenje u rijeci Jordanu. Deseci tisuća Rusa obilježavaju 19. siječnja Bogojavljenje po pravoslavnoj tradiciji kupajući se u rupama u zaleđenim jezerima ili rijekama, premda po tumačenju Ruske Pravoslavne Crkve to nisu obvezni.

Povratak na Net.hr