TAJNA VEZA

VEZA SRPSKE POLICIJE I CRNOGORSKIH MAFIJAŠA: Inspektorica priznala da je bila s likvidiranim pripadnikom Kavačkog klana; Nije jedina

Inspektorica je svojim kolegama otkrila da je nekoliko mjeseci bila u vezi s crnogorskim mafijašem te da su se upoznali u Srbiji; Istaknula je da nije znala o njegovim poslovima, a kamo li da je povezan s kriminalcima

Inspektorica sprskog MUP-a priznala je da je bila u vezi s Kotoraninom Markom Vukovićem (41) koji je ubijen dok je čekao djecu ispred škole u Novom Beogradu. Inače, riječ je o pripadniku crnogorskog kriminalnog klana. U siječnju ove godine otkrila se još jedna zabranjena veza između mafijaša i srpskih policajki, piše Kurir.

Nakon Vukovićeve likvidacije, inspektorica se sama obratila kolegama koji su radili na rasvjetljavanju tog zločina. Rekla im je da je “bolje da se sama javi jer će se vještačenjem njegovog mobitela doći do nje”. Svojim kolegama je otkrila da je nekoliko mjeseci bila u vezi s crnogorskim mafijašem te da su se upoznali u Srbiji. Istaknula je da nije znala o njegovim poslovima, a kamo li da je povezan s kriminalcima, piše Kurir. Izrazila je sumnju da je upravo zbog povezanosti s mafijašima i ubijen.

“Tvrdila je da nije imala pojma je li on surađivao s nekima iz suprotstavljenih kotorskih klanova, iako je i sam bio rodom iz tog primorskog grada i pomorac. Također je navela da su često putovali u inozemstvo na vikende, ali da nema saznanja da se on tada sastajao s nekim. Navodno, ona njemu nije ništa pričala o svom poslu, kontaktima i istragama za koje je zadužena”, navodi za Kurir izvor iz istrage.

ODMOTAVA SE KLUPKO OKO UBOJSTVA ŠEFA CRNOGORSKOG KLANA: Upetljana i majka jednog mafijaša

Jedna policajka bila u autu kada je likvidiran drugi član klana

Inspektorica koja je bila u vezi s crnogorskim mafijašem nije jedina pripadnica srpskog MUP-a koja se dovela u sličnu situaciju. Njezina kolegica iz uniformiranog dijela MUP-a, Marija Nikolić iz Policijske stanice Vračar, bila je u automobilu kada je 1. siječnja 2018. u garaži u Vračaru, buijen Davorin Baltić, inače visokopozicionirani član kavačkog klana.

No, policajka Nikolić i Baltić, za razliku od inspektorice koja je bila u ljubavnoj vezi s Vukovićem, bili su kumovi. U trenutku kada su egzekutori pucali u Baltićevom pravcu, ona se sagnula i meci su je zaobišli. Poslije toga je, iz straha, bacila njegov pištolj u obližnji kontejner. Mariju Nikolić su suspendirali te ju optužili za nedopušteno nošenje oružja. Inače, Baltić je ubijen nakon povratka iz Kopaonika gdje mu je njegova kuma policajka pravila društvo, piše Kurir.

MAFIJAŠKI OBRAČUN U ATENI: U punom restoranu, pred očima obitelji, ubijeni vođe zloglasnog crnogorskog klana

Treći slučaj povezanosti srpske policije s crnogorskim kriminalcima

Postoji i treći slučaj koji je šokirao javnost zbog veze policajke s kriminalcima, a otkriven je kada je Crnogorac Marjan Vujačić u ljeto 2019. uhićen u Novom Sadu. Nitko nije mogao naslutiti što će se sve saznati nakon akcije policije. Vujačić je uhićen u okviru akcije za koruptivna kaznena djela. Crnogorac je, uz jednu policajku i Novosađanina lišen slobode. Protiv policijske službenice podnesena je kaznena prijava jer je bila osumnjičena da je omogućila Vujačiću izdavanje lažnih dokumenata s njegovom fotografijom na tuđe ime. No, to još nije dokazano.

Ubrzo je otkriveno da postoje i osnovane sumnje da je Vujačić povezan s još četiri velike likvidacije koje je, prema sumnjama istražitelja, počinio po naredbi škaljarskog klana i to zbog kockarskih dugova u koje je ranije upao. Srpski MUP je odmah nakon njegova uhićenja u Novom Sadu priopćio da je on osumnjičen za ubojstvo Jugoslava Cvetanovića u Vranju 2017. Osim toga, sumnjiči ga se za još tri teška ubojstva te ga srpske vlasti dovode u vezu s likvidacijom Veselina Kalezića iz Podgorice, ali i Mile Ilića i Gorana Tasića u Amsterdamu.

Prema pisanju Kurira, u posljednjih nekoliko godina su ubojstva i uhićenja crnogorskih kriminalaca na ulicama Srbije otkrila bliske veze tri policajke s trojicom opasnih kriminalaca. Neki od njih su danas ili mrtvi ili u zatvoru.

LIKVIDIRANI VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA IMAO JE HRVATSKE DOKUMENTE: Smaknuli ih pred suprugama i djecom: ‘Mališani su vrištali…’

Povratak na Net.hr