PANIKA U BRITANIJI

VELIKI POŽAR TVORNICE BOJE U LONDONU: Buktinju gasilo stotinjak vatrogasaca, ‘vatrene kugle’ letjele 100 metara u zrak

Požar je nezaustavljivo gutao postrojenje, a vatrene kugle letjele su i stotinjak metara u zrak

Veliki požar u tvornici boje na sjeveru Londona gasilo je stotinjak vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila.

Stanovnike molili da zatvore vrata i prozore

Golemi oblak dima prekrio je većinu grada, a svjedoci govore o “vatrenim kuglama” koje su letjele zrakom. Londonska vatrogasna brigada kaže da je požar gasilo 97 vatrogasaca, ali da je tvornica na Waterloo Roadu u Staples Corneru unatoč silnim naporima u potpunosti izgorjela. Okolne stanovnike su zamolili da izbjegavaju područje i da zatvore prozore i vrata svojih kuća i stanova.

“Radnici u tvornici otišli su prije dolaska vatrogasaca i nema ozlijeđenih. Vatrogasci će ostati cijelu noć i nastaviti gasiti požar”, rekli su iz vatrogasne brigade.

Vatrene kugle letjele 100 metara u zrak

Svjedok Achal Dhillon, koji živi u Hendonu udaljenom oko 800 metara od mjesta događaja, kaže da je požar silovito gutao postrojenje više od 30 minuta, dok su vatrene kugle letjele i stotinjak metara u zrak, piše Guardian. “Vidjeli smo ogromnu vatrenu planinu, gotovo piramidalnog oblika kako izbacuje vatrene kugle u zrak”, rekao je za Guardian te dodao da su vatrogasci stigli za svega nekoliko minuta.

Blake Ridder, drugi susjed koji živi u susjedstvu, za Sky News je rekao kako je vidio “golemu vatrenu kuglu”. Još uvijek nije poznat uzrok požara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr