SPRIJEČENA TRAGEDIJA

VELIKA POLICIJSKA POTJERA U UKRAJINI: Obezglavio majku i kćer pa kamionom pokušao izvesti napad iz Berlina

Ruska i Ukrajinska policija pokrenule su veliku potragu za ‘ubojicom koji je obezglavio majku i njezinu kćer’, a potom stisnuo po gasu vozeći kamion u pokušaju oponašanja napada iz Berlina.

Niti dva tjedna od napada na božićni sajam u Berlinu u kojem je Anis Amri u ime Islamske države, otetim poljskim kamionom ušao među mnoštvo prilikom čega je 12 osoba poginulo, a njih 48 je ozlijeđeno, sličan napad dogodio se u najmnogoljudnijem gradu Ukrajine – Odesi, piše Daily Mail.

Osumnjičenog vozača kamiona koji je pokušao izvesti napad poput onog u Berlinu, kako piše Tanjug uhitila je ukrajinska policija pod optužbama da je ubio dvije osobe i pokušao izvesti napad kamionom na građane poput nedavnog na božićnom sajmu u Berlinu i napada na šetalištu u Nici.

’25-godišnji Dmitry P. usmrtio je 42-godišnjakinju i njezinu kćer’, priopćeno je iz policije koja je objavila fotografiju osumnjičenog.

NOVI DETALJI O NAPADU U BERLINU: Zbog jednog je detalja izbjegnuta još veća tragedija

Vozio 100 km/h

Vozio je kamion izuzetno velikom brzinom od 100 kilometara na sat te je izazvao najmanje jednu prometnu nesreću zbog čega ga je prometna policija zaustavila prije samog ulaska u središte ove poznate crnomorske luke.

Dmitrij Golovin, voditelj Regionalnog policijskog odjela u Odesi naveo je kako je cilj osumnjičenog bio ‘ponavljanje terorističkog napada u Berlinu gaženjem ljudi u području gradske pješačke zone’.

Pobjegao te se sakrio

Nakon što je vidio policiju koja mu je blokirala put prema centru Odese, kamionom je skrenuo prema polju. Kamion je zapao u blatu nakon čega se 25-godišnjak dao u bijeg.

Ukrajinska ga je policija na posljetku uhitila, a u veliku potragu bili su uključeni i psi tragači kao i elitne policijske postrojbe i ukrajinska Nacionalna garda. Ukupno je 1500 osoba tragalo za napadačem.

Kako javlja Tanjug, 25-godišnji Dmitry P. najprije je ubio dvije žene, majku i kćer u okolici Odese, potom zapalio dvije kuće te pobjegao u ukradenom kamionu s kojim je kasnije pokušao izvesti napad poput onoga u Berlinu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr