UHIĆENE 93 OSOBE

POGLEDAJTE DRAMATIČNU POLICIJSKU AKCIJU U SRBIJI: Zbog muljaže u tvrtkama, s narkoticima i oružjem pali i šefovi tvrtki te policajci

Direktor HTP ‘Azotara’ i čelnik policijske stanice u Baču uhićeni su danas u okviru policijske akcije koja je još u tijeku, a uz njih ne navodno uhićeno još nekoliko rukovodećih kadrova Azotare.

U velikoj policijskoj akciji uhićeno je ukupno 93-je ljudi kojima se na teret stavljaju djela korupcije i gospodarskog kriminala poput utaje poreza, primanja i davanja mita, zlouporabe službenog položaja, pronevjere, ali i neovlaštene proizvodnje, iznuda, razbojništva, prometa oružja i ugrožavanja sigurnosti, piše Blic.

U okviru suzbijanja korupcije i gospodarskog kriminala uhićeno je 37 osoba zbog sumnje da su od 2009. godine do danas izvršili više kaznenih djela kojima su nanijeli štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim gospodarskim subjektima te fizičkim osobama u ukupnom iznosu od 8.350.106 eura.

Među uhićenima je i šest policijskih službenika te rukovodećih osoba općine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreznim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih osoba u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

Kad je riječ o općem kriminalitetu i narkoticima, uhićeno je 56 osoba pri čemu je zaplijenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija.

Policija je također oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dvije lovačke puške, 1582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu s oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu. Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Povratak na Net.hr