VELIKA PLJAČKA

NEVJEROJATNA ZASJEDA U PARIZU: Katarkama ukrali pet milijuna eura na autocesti

Dvije Katarke zaustavljene su i opljačkane na autocesti u Parizu. Vrijednost ukradenog nakita i robe iznosi najmanje pet milijuna eura, javlja AFP.

Dvije žene stare šezdeset godina upravo su u svojem Bentleyu s vozačem napustile zračnu luku Le Bourget sjevernoistočno od glavnog francuskog grada, kad su ih zaustavila dvojica maskiranih muškaraca, pošpricala ih suzavcem i ukrala sve iz automobila: dragulje, odjeću, prtljagu.

Dio autoceste između Pariza i zračnih luka Charles de Gaulle i Le Bourget često je poprište prepada na bogate strance u luksuznim automobilima, od kojih mnogi nose i velike količine gotovine. Pljačkaši pritom često koriste prometnu gužvu kako bi lakše zaustavili vozilo i opljačkali putnike.

Prošlog mjeseca je, tako, zaustavljen taksi u kojem je, među ostalim, bio i direktor jednog francuskog lanca trgovina namještajem. Trojica pljačkaša su odnijela plijen u vrijednosti 100.000 eura.

Korejski skupljač umjetnina bio je žrtva slične krađe prošle godine, kad su tri napadača odnijela nakit u vrijednosti četiri milijuna eura.

U samom gradu su zbog velikog broja pljački znatno pojačane mjere sigurnosti na mjestima s najviše turista.

U listopadu je, podsjećamo, američka starleta Kim Kardashian opljačkana u oružanoj pljački i tom prigodom joj je iz apartmana ukraden nakit vrijedan 10 milijuna dolara.

NOVI DETALJI PLJAČKE: Kim Kardashian su polugolu izvukli iz kreveta i svezali, bojala se da će je silovati

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr