VELIKI POŽAR U AUSTRALIJI

VATRA PROGUTALA TRI KUĆE, ZAROBILA STUDENTE… Više od 300 vatrogasaca na terenu, uhićena dva tinejdžera u dobi od 17 i 19 godina

U okviru istrage velikog požara koji je buknuo na zapadu Australije, a u kojem je izgorjelo veliko šumsko područje te nekoliko kuća, privedena su dvojica tinejdžera.

Više od 300 vatrogasaca provelo je poslijepodne u gašenju velikog požara koji je zaprijetio domovima u mjestima Londonderry, Llandilo i Cranebrook.

Detektiv Brett McFadden kazao je kako u sklopu istrage privedena dvojica tinejdžera u dobi od 17 i 19 godina te su odvezena u policijsku postaju na saslušanje, piše News.com

‘Ova privođenja posljedica su odlične suradnje policije i lokalnog stanovništva koje nam je davalo točne i pravovremene informacije koje su potom naši detektivi sastavili te ih staviloi u širi kontekst’, rekao je detektiv.

Izgorjele tri kuće

Požar je buknuo rano ujutro, a zbog vjetra, vatra se počela brzo širiti. Evakuirane su dvije škole i dom zdravlja, na sreću, ozlijeđenih nema.

Vatra je progutala najmanje tri obiteljske kuće u mjestu Cranebrook, a u knjižnici na Fakultetu Xavier nekoliko studenata i profesora ostalo je zatočeno sve do dolaska vatrogasaca koji su ih spasili od vatre. Stanovnici okolnih mjesta savjetovani su da potraže privremeno sklonište dok se vatra ne ugasi.

Prema posljednjim informacijama, požar je lokaliziran, a vatra više ne prijeti kućama.

Povratak na Net.hr