STRAVIČNE SNIMKE

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI NAKON NAJŽEŠĆEG BOMBARDIRANJA GRADA: Otac i sin poginuli su zagrljeni

Otac koji grli sina, mrtvi pod ruševinama, bijele kacige koje su ispod ruševina izvukle bebu… samo su dio jezivih prizora nakon najžešćeg bombardiranja Alepa od početak sukoba 2011.

Ovaj vikend na Alepo i okolicu je izvršeno čak 200 zračnih napada, prenosi CNN. Volonteri objavljuju fotografije katastrofalnih posljedica.

STRAVIČNE SNIMKE STRADANJA DJECE U ALEPU: ‘Mog brata više nema…’

Sirijska civilna zaštita, poznata i kao bijele kacige, u petak je objavila fotografiju oca i sina. Zbog pritiska zgrade koja se srušila na njih, mrtvi, prekriveni prašinom i krvlju ostali su zamrznuti u položaju u kojem su poginuli. “Ovo nisu Pompeji, ovo je Alep” jedan je od komentara na društvenim mrežama.

14470440_547351882130763_3368589855660778434_n

Muškarac i njegov sin te još jedno dijete iz peteročlane obitelji poginuli su u kada su vladine snage u petak u pet ujutro bombardirale četvrt u istočnom dijelu Alepa kojeg drže pobunjenici. Supruga i kćer koje su se nalazile u drugoj prostoriji su preživjele, ali su ozlijeđene prevezene u bolnicu

UZNEMIRUJUĆI PRIZORI IZ SIRIJE: Priča AFP-ovog fotografa najgroznija je stvar koju ćete danas pročitati

Napad u kojem su poginuli bio je prvi od niza bombardiranja Alepa i okolice za kojeg volotneri kažu da je najžešče od početka sukoba 2011. Nakon početka napada, korisnici su počeli na Twitteru objavljivati potresne snimke, uz arapski hashtag, u prijevodu #holokaust Alepa. Tako je civilna zaštita objavila i snimku spašavanja bebe na sjeverozapadu Alepa.

 

Povratak na Net.hr