ŠOKANTNI VIDEO

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA POLICIJSKE BRUTALNOSTI: Na muškarca vezanog lisicama pustili psa, on u agoniji vrišti od bolova

Policija u San Diegu privela je muškarca na cesti, a dok su mu stavljali lisice policajci su se međusobno zapričali. Potom je na privedenog muškarca skočio policijski pas koji je bio u pratnji i nanio mu teške ozljede ruke. Međutim, ono što šokira više od brutalnog napada, jest činjenica da policija psu nije izdala nikakvu zapovijed za obustavu napada. Psa je samo jedan policajac pokušao obuzdati, ali je to činio šutke, dok su druga dvojica stajala po strani.

Američki mediji bruje o najnovijem slučaju policijske brutalnosti u toj zemlji. Naime, trojica policajaca uhitila su neimenovanog Afroamerikanca, a tijekom uhićenja muškarca je napao službeni policijski pas u pratnji. Na snimkama koje su preplavile društvene mreže vidi se kako dvojica policajaca stoje po strani dok treći pokušava bezuspješno odmaknuti psa od muškarca čiju ruku pas cijelo vrijeme grize i ne pušta. Uhićeni muškarac pritom leži na cesti, licem okrenutim prema dolje.

Šokirani prolaznik koji je snimku prvi postavio na društvene mreže, policajce u videu stalno pita “zašto ne opozovete naredbu?”, međutim, oni ne reagiraju pa on zaključuje kako “očito s njima ili sa psom nešto nije u redu”.

Incident se dogodio u ponedjeljak popodne, a iako su se prvotno pojavili navodi kako je uhićeni nečim isprovocirao psa, čini se da to ipak nije točno.

Naime, uhićeni muškarac razgovarao je s policajcima na ulici, a samo nekoliko sekundi poslije oni su ga oborili na zemlju. Nakon toga je uslijedio napad psa. Za cijelo vrijeme trajanja snimke muškarac vrišti od bolova, a policajac neuspješno povlači psa prema sebi.

Na snimci se čuje i da neki prolaznik dobacuje policajcima kako mu nije jasno da njih trojica ne mogu obuzdati jednog psa, na što mu je jedan od njih uzvratio: “Zašuti i odmakni se nazad”.
Mnogi su komentirali tada kako je pas očito slabo obučen, zaključivši kako njihovi “kućni ljubimci bolje izvršavaju naredbe”.

Uznemirujuća snimka je na Facebooku pregledana više od dva milijuna puta, a pokrenula je i žustre rasprave o tome jesu li policajci pogriješili u procesu uhićenja.

Povratak na Net.hr