STRAŠNO ZA VIDJETI

POGLEDAJTE UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Tornado poharao Rim, ima mrtvih i desetine ozlijeđenih

Snažan vjetar popraćen olujom i tornadom tijekom današnjeg je poslijepodneva poharao Rim. Prve informacije kažu kako ima mrtvih, a materijalna je šteta velika.

Dvije su osobe poginule u mjestu Ladispoli koje se nalazi 30 kilometara od Rima. Ranjeno je desetak osoba. Dio zgrade od osam katova u samom središtu grada se urušio.

Stanovništvo je evakuirano, a spašeno je petnaestak obitelji, javlja Messagero. U naselju Cesano na krajnjem sjeveru Rima tornado je izazvao smrt umirovljenog vojnika na čiji je automobil palo stablo. Smrtno je stradao i 25-godišnjak u gradu Ladispoli, nakon što je na njega pao krovni vijenac sa zgrade te ga udario u glavu.


Zrakom letjeli krovovi i zidovi

Vjetar je puhao iznimno velikom brzinom, pa su zrakom letjeli krovovi i zidovi.

Prema prvim informacijama koje su stigle s terena, u Ladispoliju je poginuo 47-godišnji Indijac. Na njega je pao dio zgrade koji se odlomio. Drugi je muškarac u kritičnom stanju nakon što je na njega pao stakleni prozor.

Trgovine i javna rasvjeta su uništeni, srušena su stabla. Urušila se i platforma željezničke postaje pa je pruga blokirana. Vatrogasci su imali nekoliko stotina intervencija.

Rim je također djelomično potopljen, pa se tako i slavni Koloseum našao pod vodom.

Povratak na Net.hr