MONSTRUMI

UŽIVO PREKO APLIKACIJE: Djevojka snimala brutalno silovanje pijane maloljetne prijateljice

Marina Lonina (18) iz američke države Ohio optužena je zbog snimanja silovanja 17-godišnje djevojke i emitiranja snimke uživo preko Twitterove aplikacije Periscope. Sve se dogodilo prije oko dva mjeseca a policiji je dojavio netko tko je gledao snimku uživo. Navodno je riječ o Lonininoj prijateljici.

Lonina poriče optužbe. Maloljetnicu je, prema pijavi, silovao Raymond Gates (29), Loninin dečko 27. veljače u gradu Columbusu. Svi troje su pili kada se napad dogodio. Lonina je optužena i zbog fotografiranja iste maloljetnice noć ranije.

Optuženi su zbog silovanja, otmice, seksualnog napada i iskorištavanja maloljetnice. Prijeti im 40 godina zatvora.

Aplikacija postaje sve popularnija

Stručnjaci napominju da prijenosi uživo putem interneta sve više dobivaju na popularnosti te da ih nije moguće kontrolirati niti cenzorirati.

Aplikacija Periscope privukla je oko 10 milijuna ljudi u godini dana nakon lansiranja. Twitter se ranije ovaj mjesec našao na udaru zbog aplikacije jer je preko nje dogovoren sukob dvije bande iz Londona. Osim toga, svijet je obišla snimka vozačice koja jurca cestom pijana. U SAD-u je jedan ubojica streamao iz svoje zatvorske ćelije, tinejdžeri iz države Utah su snimali sebe kako izvode pljačku…

“Količina materijala koji se kreira i uploada svaki dan je prevelika da bi se držala pod kontrolom”, govori Dr. Joss Wright iz Oxford Internet Institute.

Povratak na Net.hr