KRENULO RUŠENJE CIJENA

USKORO BESPLATNI LETOVI? Šef Ryanaira tvrdi da vam za let uskoro neće trebati karta

Letovi aviokompanijom Ryanair mogli bi postati besplatni u sljedećih pet godina, rekao je jučer direktor te kompanije Michael O’Leary, a prenosi Daily Mail.

Šef kompanije rekao je kako je njegova ambicija da Raynair daje besplatne karte, a da tvrtka zarađuje od prihoda koji ostvaruju zračne luke iz kojih lete njihovi avioni.

‘Za nas će u idućim godinama ovo biti veliki izazov. Moja je vizija da svi letovi Ryanairom za deset godina postanu besplatni. Naši letovi bili bi besplatni, a mi bismo zaradu ostvarivali dijeljenjem prihoda od aerodroma te podjelom udjela trgovačkih i maloprodajnih prihoda u zračnim lukama’, objasnio je O’Leary.

Smanjenje cijene karata već ove godine

Rynair očekuje da će ove godine njihovim avionima letjeti 119 milijuna putnika, a do 2024. planiraju i veliko povećanje flote.

Prosječne cijene leta prošle su godine iznosile 46 dolara, a direktor ove niskobudžetne kompanije planira tu cijenu već do kraja ove godine smanjiti za deset do 15 posto.

Javnost ovog direktora pamti po prilično provokativnim idejama – od vertikalno položenih sjedala u zrakoplovima do naplaćivanja korištenja toaleta. Kontroverze je izazvao i pričom o opciji da putnici za vrijeme leta stoje, a kartu za takvo ‘mjesto’ plaćali bi tek 40-ak kuna.

‘ČEKAJTE ME!’: Nevjerojatan trenutak kada je zakašnjeli putnik po pisti lovio avion koji se spremao poletjeti

Povratak na Net.hr