BLIŽI SE KRAJ RATA

UOČI VAŽNOG SASTANKA O SIRIJI: Putin u Sočiju razgovarao s Asadom, a danas će nazvati Trumpa

Ruski predsjednik Vladimir Putin susreo se u ponedjeljak navečer sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom u Sočiju, na jugozapadu Rusije, dva dana prije trostranog susreta Rusija-Iran-Turska o Siriji, objavio je u utorak Kremlj nakon što je Asad napustio zemlju.

“Vladimir Putin održao je pregovore sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom koji je doputovao u Rusiju u radni posjet”, priopćio je Kremlj.

PAO I POSLJEDNJI VAŽAN GRAD ISLAMSKE DRŽAVE: Sirijska vojska i saveznici povratili kontrolu nad Albu Kamalom

“Bliži se konačan poraz terorista”

Tijekom susreta do kojeg je došlo u Putinovoj ljetnoj rezidenciji u Sočiju, na obali Crnog mora, ruski je predsjednik “čestitao” Bašaru al-Asadu na njegovim rezultatima u borbi protiv terorizma, ocjenjujući da se bliži “neizbježan i konačan poraz terorista” u Siriji.

Dvojica političara suglasila su se da se fokus u Siriji prebaci s vođenja vojnih operacija na potragu za političkim rješenjem.

“Još uvijek moramo prijeći dugi put prije nego što postignemo potpunu pobjedu nad teroristima. No što se tiče našeg zajedničkog rada na borbi protiv terorizma na području Sirije, ta vojna operacija svakako se privodi kraju. Mislim da je sada najvažnije prijeći na politička pitanja i sa zadovoljstvom primam na znanje vašu spremnost da radite sa svima koji žele mir i rješenje”, rekao je Putin.

ISIS ODBROJAVA POSLJEDNJE SATE: Ovo su ključni događaji koji su doveli do kraja vladine gnjusnog terora u Iraku i Siriji

S Trumpom će razgovarati o sirijskoj krizi

“U ovom trenutku, posebice nakon što smo izvojevali pobjedu nad teroristima, u našem je interesu ići s političkim procesom”, odgovorio je Asad ocjenjujući da stanje na terenu “omogućava da se očekuje napredak u političkom procesu”.

Prema Kremlju Putin u utorak planira nazvati američkog predsjednika Donalda Trumpa kako bi s njim razgovarao o sirijskoj krizi.

Agencija RIA novosti navodi da je Asadov boravak u Rusiji trajao ukupno četiri sata.

Povratak na Net.hr