VELIKA SILA RJEŠAVA I NAJTEŽE PROBLEME

PREDIZBORNA KAMPANJA PUTINA DOVELA I DO KRIMA: U Sevastopolju pozdravio ‘povijesnu pravdu’

Četiri dana uoči predsjedničkih izbora, ruski je predsjednik pozdravio pripojenje Krima Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je pozdravio uspostavu “povijesne pravde”, četiri dana prije četvrte obljetnice ruskog pripojenja Krima i taj događaj nazvao primjerom “prave demokracije”. “Vašom odlukom uspostavili ste povijesnu pravdu prekinutu u sovjetsko doba”, izjavio je Putin u govoru pred svojim pristašama u Sevastopolju na Krimu.

Predsjednički izbori na četvrtu godišnjicu pripojenja Krima

Ruski predsjednički izbori će se održati u nedjelju, istog dana kada će Rusija obilježiti četvrtu obljetnicu pripojenja Krima koje je u ožujku 2014. potvrdilo stanovništvo ukrajinskog poluotoka, većinski rusofono, na referendumu koji ne priznaje međunarodna zajednica.

“Vašom odlukom pokazali ste cijelom svijetu što je prava, a ne lažna demokracija, došli ste na referendum, odlučili ste i glasali za vašu i budućnost vaše djece”, rekao je Putin.

PUTIN: ‘Pratit ćemo aktivnosti nekih kompanija na društvenim mrežama tijekom predsjedničkih izbora u Rusiji’

Zatim je ipak dodao da preostaje još puno posla u razvoju Krima i Sebastopolja. “Mi to radimo, nastavit ćemo i učinit ćemo apsolutno sve jer kada smo ujedinjeni mi smo velika sila kadra riješiti najteže probleme”, naglasio je ruski predsjednik.

Povratak na Net.hr