banner

Tragedija u Srbiji

UMRO OCU NA RUKAMA: Dječaku (4) liječnici stavili gips, preminuo nakon pet dana

Četverogodišnjak iz sela Županjac kod Lazarevca, preminuo je pet dana nakon što je pao i nakon što su ga doktori iz Tiršove otpustili s dijagnozom kako je nagnječio lakat. Dijete je prestalo disati dok ga je otac ponovno vodio u bolnicu.

Dječak je preminuo u ponedjeljak, pet dana nakon što je ozlijedio ruku, a njegovi roditelji tvrde da bi mališan bio živ da su liječnici na vrijeme utvrdili točnu dijagnozu.

Majka (28) i otac (37) kažu da je mališan, pet dana prije smrti, igrajući se u dvorištu ispred kuće pao i ozlijedio ruku.

“Malo se zaplakao, ali se brzo smirio i zaspao. Probudio se nakon 15-ak minuta žaleći se na bolove. Ruka mu je otekla, pa smo ga ujutro odvezli u dom zdravlja”, kaže dječakova majka.

Zbog velike otekline pedijatrica iz Lazarevca uputila ih je u dječju bolnicu u Tiršovoj gdje je zaprimljen u četvrtak poslijepodne. Kako navode nesretni roditelji, liječnici u Tiršovoj su malenome snimili ruku, ali se nisu mogli složiti radi li se o težoj ili lakšoj ozljedi. Stavili su mu gips i zakazali kontrolu za dva dana.

“U petak je oteklina narasla. U subotu na kontrolnom pregledu, doktori su snimili ruku i zaključili da je stanje puno bolje. Prepisali su mu lijekove protiv bolova, a za oteklinu zaključili da je očekivana pojava. Iduću kontrolu su utorak”, ispričao je otac za Alo.

Dan nakon kontrole mališanovo stanje naglo se pogoršalo. Nije mogao hodati, bio je pospan i odbijao je hranu. U ponedjeljak ujutruo je pao u nesvijest. Na putu do bolnice, otac mu je pružao umjetno disanje, ali je bilo uzalud.

Kaže kako je znao da nešto nije u redu kada su mu u Hitnoj rekli da napusti ordinaciju.

“Poslije nekog vremena izašao je doktor i tiho rekao: “Primite moje saučešće”. Da su ga detaljno pregledali, još bi bio živ”, priča otac i dodaje kako mu je tijekom preuzimanja tijela pokojnog sina patolog rekao da će prvi rezultati obdukcije biti poznati tek za dva mjeseca.

“Ostali smo bez sina! Do prije neki dan igrao se u dvorištu, a sad je u lijesu. Umro nam je na rukama, mada su nam doktori rekli da ne brinemo. Trebali su mu u subotu skinuti gips, ali se njegov životu u ponedjeljak samo ugasio”, zaključila je nesretna majka.

Povratak na Net.hr