Umrla jer je vjerovala da se može 'hraniti' svjetlošću

Anna Gut iz Švicarske povedena iskustvima ljudi iz jednog dokumentarca povjerovala je da se može živjeti samo ‘od svjetlosti’. Stoga je prestala jesti i piti. No, njeno vjerovanje završilo je tragično.

Vjerujući kako može živjeti “hraneći se samo svjetlošću” žena s istoka Švicarske umrla je od gladi. U zaštiti identiteta mediji su joj dali ime Anna Gut.

Anna je u svojim ranim pedesetima gledala dokumentarac pod nazivom U početku bijaše svjetlost u kojem su 62-godišnji Michael Werner i 83-godišnji Prahlad Jani tvrdili da se može preživjeti samo do svjetla, odnosno zahvaljujući duhovnosti, a ne hrani. Svoje pripreme za takav način života Anna je počela čitanjem knjige Australke Ellen Greve koja je također dijelila mišljenje dvojica iz dokumentarca.

Bez hrane, vode…

Anna je isprva prestala jesti i piti, a potom više nije gutala ni slinu već ju je pljuvala. Nakon tri tjedna odlučila je ipak uzimati tekućinu, međutim već je dosta oslabila. Svojoj zabrinutoj djeci govorila je da će odustati od svega ako joj se stanje pogorša. No, obećanje nije ispunila.

Djeca su je nakon nekog vremena pronašla kako mrtva leži u kući. Obdukcija je, pak, pokazala da je umrla od izgladnjivanja, piše The Local.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr