Ukrajina mobilizirala 40.000 vojnika!

Ukrajinski parlament podržao je predsjedničku odluku o djelomičnoj mobilizaciji 40.000 pripadnika pričuvnog sastava.

Andrij Parubij, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnosti i obranu, rekao je u parlamentu da će 20.000 rezervista biti raspoređeno unutar oružanih snaga, a da će ostatak ući u redove novoosnovane Nacionalne garde.

Mobilizacija se mora provesti u roku od 45 dana, ali je Parubij je rekao da će se ona provesti puno brže.

Krimski parlament uputio je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici prijedlog Rusiji da pripoji Krim, javlja agencija Itar-Tass. Parlament je “uputio prijedlog Ruskoj Federaciji da primi Krim kao novi subjekt sa statusom republike”, objavljeno je na internetskoj stranici parlamenta.

Pripojenje Krima Rusiji podržalo 96,77 posto birača

Krimsko parlamentarno izaslanstvo trebalo bi doputovati u Moskvu kako bi razmotrilo postupak potreban za pripajanje tog crnomorskog poluotoka Rusiji. Čelnik parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da će ukrajinske vojske postrojbe u regiji biti raspuštene.

Pripojenje ukrajinskog poluotoka Krima Rusiji podržalo je 96,77 posto glasača na referendumu održanom u nedjelju, objavio je u ponedjeljak nakon prebrojavanja svih glasova predsjednik izbornog povjerenstva na Krimu Mihail Mališev dodajući da je odziv bio 83 posto.

Povratak na Net.hr