ZLOČIN U NJEMAČKOJ

KAKO JE IZGLEDALO UHIĆENJE TROSTRUKOG UBOJICE: ‘Ja sam onaj kojeg tražite’

Dražen Dakić (40) hrvatski državljanin osumnjičen za trostruko ubojstvo u Villingendorfu u Njemačkoj nakon potrage u kojoj je sudjelovalo sedamdesetak policajaca i jučerašnjeg uhićenja izveden je pred istražitelje.

Glavni istražitelj Rolf Straub danas je na konferenciji za novinare kazao da se Dakić zasad brani šutnjom, piše Göttinger Tageblatt.

DETALJI MANIJAKALNOG POHODA HRVATA U NJEMAČKOJ: Ubio vlastitog sina na njegovoj proslavi

Sa sobom je u vrećici imao pušku

Straub je otkrio i detalje Dakićevog uhićenja rekavši da se dvojici policajaca u ophodnji, koji su ga uhitili, mirno predao rekavši: “Ja sam onaj kojeg tražite” te im pružio ruke da mu stave lisice.

Policija je Dakiću ušla u trag nakon dojave dvoje ljudi koji su ga prepoznali. Jedna od njih u automobili je pratio Dakića i javio policiji gdje se nalazi.

Također je objavljeno da je Dakić u trenutku uhićenja sa sobom imao tri plastične vrećice. U jednoj je nosio kratki karabin 98k, oružje iz kojeg je najvjerojatnije ispalio kobne hice u sina i dvije odrasle osobe. Prema stanju u kojem je zatečen, policajci su zaključili da je cijelo vrijeme provedeno u bijegu Dakić boravio na otvorenom.

‘IMAMO GA, NIJE SE OPIRAO UHIĆENJU’: Policija u Njemačkoj uhvatila trostrukog ubojicu Dražena Dakića

Ubio sina na dan njegova polaska u školu

Dakić, rodom iz Bosanske Gradiške, prošlog je četvrtka počinio krvoproliće u kući svoje bivše supruge ubivši svoga 6-godišnjeg sina Darija te partnera svoje bivše supruge i njezinu rođakinju. Oni su u kući, u koju je Dakić očito planirano ušao kroz prozor, slavili dječakov polazak u školu.

Dakićeva bivša supruga i dječakova majka, inače podrijetlom iz Latvije, uspjela se sakriti i izbjeći smrt. Dakića je, navodno, na sumanuti zločin nagnala glasina da je njegova bivša supruga trudna sa svojim novim partnerom.

POTRESNI DETALJI ZVJERSKOG POHODA HRVATA U NJEMAČKOJ: Ubio svog šestogodišnjeg sina jer je mislio da je bivša žena trudna?

Povratak na Net.hr