PA TKO ĆE TO PLATITI?

UHIĆENI SRBI U AUSTRIJI: U stanu su uzgajali marihuanu, a stanari zgrade ostali u šoku kad su vidjeli račun za struju…

Srbi su razradili shemu prodaje droge u Austriji pa su je proizvodili u kućnim laboratorijima te bi je prodavali isključivo velikim dilerima

Austrijska policija privela je srpske državljane zbog sumnje da su u laboratoriju uzgajali marihuanu. Kako javlja Kurir, šestero srpskih državljana uhićeno je u Beču nakon što im je policija pronašla nekoliko laboratorija za uzgoj marihuane u vrijednosti od 240.000 eura.

Srbe je policija pratila od veljače, a prvo su uhićena dvojica srpskih državljana u starosti od 22 i 26 godina. Mladići jedno vrijeme praćeni baš zato što su bili sumnjivi. Prema pisanju Kurira, Srbi su razradili shemu prodaje droge u Austriji pa su je proizvodili u kućnim laboratorijima te bi je prodavali isključivo velikim dilerima. Oni su je potom puštali u uličnu prodaju.

Stanarima zgrade u kojoj je bio laboratorij nabili dug od 44.000 eura

Prilikom pretresa nekih stanova koje su uhićeni koristili, policija je pronašla više od 13 kilograma sušene marihuane i još 465 stabljika, govore izvori austrijskih medija. Dodaju da je kod nekih uhićenih Srba pronađen i kokain te određena svota novca.

“Policija je zaplijenila kokain i više od 7500 eura u gotovini za koje se sumnja da su stečeni prodajom narkotika. Poslije uhićena otkriveno je da su dobro organizirani kada je riječ o uzgoju marihuane. Oni su naizmjenično radili u tim laboratorijima te je svaki od njih imao svoje zaduženje. Inače, struju za laboratorije krali su od stanara zgrade te ih oštetili za oko 44.000 eura”, prenosi Kurir napise u austrijskim medijima.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr