GLAMUROZNE FOTOGRAFIJE

UHIĆENA ‘VUČICA WALL STREETA’: Ruska studentica ‘zaradila’ 138 milijuna eura prevarama, odao ju Facebook

Ruska studentica pod nadimkom ‘Vučica Wall Streeta’ uhićena je zbog porezne prijevare od 138 milijuna eura. Policija ju je uhitila nakon što su na društvenim mrežama primijetili njezine glamurozne fotografije.

Anastasia Tsirenschikova (22) navodno je sudjelovala u bandi za pranje novca, a sumnja se da su oprali milijune, piše Daily Mail.

Glamurozan životni stil jedne studentice

Tsirenschikova, sada u zatvoru, jedna je od pet osoba uhićenih za navodno izvlačenje devet bilijuna rublji, točnije oko 138 milijuna eura, iz Rusije na prekomorske račune.

Djevojka je poznata po objavljivanju glamuroznih fotografija na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako ispija skup šampanjac, sunča se na tropskim lokacijama i pozira s luksuznim automobilima.

Fotografije koje je ova 22-godišnjakinja objavljivala na društvenim mrežama prikazuju nevjerojatan životni stil za jednu studenticu. Uključivalo je to dizajnersku odjeću, skupe restorane i putovanja na egzotične lokacije.

Zamamna brineta fotografirala se kako ispija skupi šampanjac u večernjoj haljini na plaži, kako pozira kraj skupih automobila, ispija koktele i jede kamenice u najskupljim restoranima.

Na jednoj se fotografiji vidi čak i kako mazi mladunče lava, što je jedan od krajnjih statusnih simbola u Rusiji. Ipak, na najnovijoj fotografiji je u zatvoru, što bi moglo prikazivati realniju sliku njezine budućnosti, piše Daily Mail.

Peteročlana banda prala velik novac

Tsirenschikova, drugi osumnjičeni pod imenom Gomma, 25-godišnji muškarac iz paname Ortis A. i još dvojica biznismena, 29-godišnjak i 47-godišnjak čija imena nisu otkrivena, navodno su sudjelovali u prebacivanju velikog novca u inozemstvo. Za svoje su usluge navodno naplaćivali 2,5 posto udjela.

Novac su prebacivali na brojne račune u pokušaju odvraćanja pozornosti ruskih vlasti s njih.

Tsirenschikova je policiji rekla da je drugog osumnjičenog upoznala preko zajedničke prijateljice, no nije imala posla s njim. Ipak, kasnije je djelomice priznala krivnju, prenose lokalni mediji.

Uskoro je trebala diplomirati na sveučilištu u Moskvi. Studirala je ekonomiju.

Policija je priopćila kako je u njezinom stanu pronađen i kokain. Istraga se nastavlja.

Povratak na Net.hr