RIJEŠEN ZLOČIN

UHIĆEN UBOJICA LIJEPE GOOGLEOVE DIREKTORICE (27): Došla je u posjet majci, otišla trčati i nikada se nije vratila

Policija je uhitila jednu osobu osumnjičenu za ubojstvo Vanesse Marcotte, direktorice u Googleu koja je pronađena mrtva u Massachusettsu nakon što je prošle godine otišla džogirati.

31-godišnji Angelo Colon-Ortiz navodno je osumnjičen za teški napad s namjerom silovanja, no očekuje se da će se uskoro podići i optužnica za ubojstvo, piše Independent.

Otišla na trčanje, a kasnije pronađena mrtva

27-godišnjakinja je pronađena mrtva u kolovozu prošle godine. Tog je vikenda bila kod svoje majke, a tijekom poslijepodneva toga dana otišla je na trčanje u središte grada.

Državni tužitelj iz Worcestera, Joseph D Early navodno je u subotu izjavio da su vlasti uhitile Colon-Ortiza nakon što ga je jedan policajac prepoznao s fotorobota i zapisao njegove registarske tablice.

Istražitelji su koristili DNK uzorak pronađen na žrtvinom tijelu, a uz pomoć izjava svjedoka koji su možda vidjeli ubojicu, stvorili su fotorobot osobe koja je možda kriva za to ubojstvo.

Govoreći na konferenciji za novinare, Early je rekao:

‘Imamo ga. Želim za to zahvaliti jednoj osobi koja je posebno zaslužna za to: Vanessi Marcotte. Zbog njezine ustrajne borbe s napadačem, došli smo do DNK ubojice uz pomoć kojeg smo ga sada otkrili’, izjavio je.

Obitelj: ‘Bila je lijepa, pametna i darežljiva’

Obitelj ubijene izdala je priopćenje u kojem zahvaljuje istražiteljima i cijeloj zajednici za pomoć u pronalasku osumnjičenika.

‘Nakon osam dugih mjeseci, napravili smo jedan korak unaprijed prema pravdi za Vanessu’ napisali su.

‘Bila je lijepa, pametna i darežljiva mlada žena koje će se svi sjećati’, dodaju u pismu.

Prema njezinom Instagram profilu, čini se da je voljela Boston, plažu i New England Patriotse. Na njezinom LinkedIn profilu pak stoji da je diplomirala 2011. na Sveučilištu u Bostonu. U siječnju 2015. se zaposlila u Googleovom odjelu za zdravstvo u New Yorku.

Povratak na Net.hr