Uhicen monstrum iz Firence: 'S klijestima mi je krenuo prema grudima'

Talijanska je policija uhitila “monstruma iz Firence”, koji je nedavno silovao, razapeo i ubio 26-godisnju rumunjsku prostitutku. 55-godisnji vodoinstalater Riccardo Viti, javljaju talijanski mediji, uhicen je u stanu u Firenci u kojem je zivio s roditeljima.

“Gotov sam. Vise me nitko ne moze spasiti”, navodno je rekao kada su policajci dosli po njega. Osim Rumunjke, Viti je, sumnja se, silovao i ubio jos nekoliko prostitutki. Tijelo 26-godisnjakinje nedavno je pronadeno uz put izvan grada. Bila je gola, u carapama i tenisicama, ruku rasirenih i zavezanih ljepljivom trakom za barijeru uz put, kao da je razapeta. Odeca i torbica pronadeni su kilometar dalje. Novcanik je bio netaknut.

Slucaj je privukao veliku pozornost jer je u istom podrucju izmedu 1968. i 1985. godine ubijao najzloglasniji talijanski serijski ubojica. Tada je ubio najmanje 16 osoba u osam dvostrukih ubojstava.

Kako pise Daily Mail, policija je do Vitija dosla uz pomoc prostitutki koje su se javljale kako bi pomogle pronaci ubojicu svoje kolegice. Od njih su dobili opis.

“Zatim je uzeo klijesta i krenuo prema mojim grudima. Bila sam uzasnuta”

Jedna od njih, takoder Rumunjka Martina, opisala je uzas koji je prozivjela sa sredovjecnim muskarcem koji je sebe nazivao Alessandro. Pokupio ju je u malenom autu i odvezao u polje. Kad su stigli, pretvorio se u zvijer. pokusala je pobjeci, ali ju je ulovio i tada je pristala uciniti sto trazi. Natjerao ju je da se skine i zavezao je stojecki uz stup, ruku prekrizenih pred licem. Prisao joj je straga i napao palicom. “Zatim je uzeo klijesta i krenuo prema mojim grudima. Bila sam uzasnuta”, ispricala je Martina.

Tada je ipak skupila snage da se pokusa obraniti. Udarila ga je nogom u medunozje, te je on pobjegao u svoj auto, a ona je ostala u polju zavezana, gola, bez odjece, torbice, mobitela i novcanika. Uspjela se osloboditi i potraziti pomoc.

Monstruma je ponovno srela kada je opet dosao traziti prostitutke. Pitao ju je “Volis li sado-mazo”, te joj je prijetio da ce je ubiti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr