BJEŽAO GODINAMA

UHIĆEN HRVAT S TJERALICE Neće vjerovati što su mu našli u gaćama

Policajcima je pokušao podvaliti vozačku dozvolu na ime svog sunarodnjaka.

Nakon više od dvije i pol godine bijega uhićen je Dejan Božić, 43-godišnji Hrvat za kojim je tragala talijanska policija.

Izbjegavao zatvor

Naime, za njim je bila raspisana tjeralica zbog kazne što ju je trebao odslužiti, a u četvrtak su mu u trag ušli karabinjeri iz Pordenonea. Zaustavili su ga u automobilu što je bio registriran na njegovo ime, no pokušao ih je prevariti pokazavši im hrvatsku vozačku dozvolu koja nije glasila na njegovo ime.

Varka mu nije uspjela jer su mu, kako javlja Messaggero Veneto, karabinjeri ubrzo pretražili vozilo, te pronašli dokumente s njegovim pravim imenom. Nakon toga nije bilo teško utvrditi da se radi o osobi koja je osuđena zbog razbojništva počinjenog u trgovini u Padovi u siječnju 2007. godine, a zbog toga mu je lokalni sud 2014. godine izrekao kaznu od 16 mjeseci. Božić ju nikada nije odslužio, pa je odmah predan zatvoru.

Sofisticirani uređaj za krađu

Prije toga detaljno je petražen, te su u njegovim gaćama inspektori pronašli sofisticirani uređaj koji isključuje elektroničku zaštitu artikala u trgovinama. Očito je s kriminalnim aktivnostima i nakon 2007. godine nastavio.

Sada je zaradio novu kaznenu prijavu zbog lažnog predstavljanja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr