odluku donio teška srca

UDARAC ZA CAMERONA: Boris Johnson poduprijet će izlazak Velike Britanije iz EU

Karizmatični londonski gradonačelnik i zastupnik u parlamentu Boris Johnson u nedjelju je rekao da će poduprijeti kampanju za izlazak Velike Britanije iz EU-a, što je udarac za aktualnog premijera Davida Camerona četiri mjeseca prije održavanja referenduma o tom pitanju.

“Poduprijet ću kampanju za odlazak iz Europske unije”, rekao je Johnson za televiziju iz svog doma u Londonu, dodavši da je . Rekao je i da ne namjerava sudjelovati u TV-raspravama protiv kolega iz vlastite stranke.

Pohvalio je Cameronova nastojanja da ponovno pregovara o dogovoru s EU-om, no smatra da “nitko ne može reći kako je ovo temeljna reforma ni EU-a niti odnosa Velike Britanije i EU-a”.

POSEBAN STATUS U EU: Evo što je sve Cameron ispregovarao za svoju zemlju

Dodao je da voli Europu i Bruxelles, u kojemu je dugo živio, no da ne treba miješati ljepote Europe, putovanja europskim zemljama, odličnu hranu i prijatelje iz drugih zemalja s političkim projektom pokrenutim prije više desetljeća koji u ovom trenutku prijeti da izmakne vlastitoj demokratskoj kontroli, objasnio je.

Njegov ulazak u kampanju na strani zagovornika Brexita prepreka je Davidu Cameronu, koji je do sada uspijevao ibjeći prebjege važnih članova Konzervativne stranke, poput ministrice unutarnijh poslova Therese May.

Obećao je da će poduprijeti ostanak Davida Camerona na premijerskoj dužnosti bez obzira na ishod referenduma.

Povratak na Net.hr