RAVNO U LICE

UDARAC U GLAVU KOJI ĆE PAMTITI CIJELI ŽIVOT: Nacist vrijeđao ljude u autobusu, građani ga brzo našli, osveta je bila brza

Nakon što je malteretirao mladog Afroamerikanca u autobusu, rasistu iz Seattlea koji je gradom hodao sa svastikom omotanom oko ruke, bijesni su građani locirali uz pomoć Facebooka, a nakon što se verbalno sukobio sa skupinom crnih mladića, od jednog od njih je dobio i šaku u glavu.

Grupa antifašista u manje od 90 minuta uspjela je uz pomoć Facebooka i Twittera  locirati neimenovanog muškarca koji se Seattleom kretao u kožnatoj jakni, a oko ruke je svezao prepoznatljiv nacistički simbol, svastiku, javlja The Daily Mail.

Prema izjavama svjedoka, muškarac je na rasnoj osnovi vrijeđao jednog putnika, Afroamerikanca, u gradskom autobusu. Njegovu fotografiju su potom drugi putnici objavili na Facebooku i Twitteru, a tako je došla i do skupine antifašista koji su se potom dali u potragu za rasistom.


Muškarac je pronađen u manje od 90 minuta kako stoji na uglu jedne od ulica u središtu Seattlea, a tamo je snimljen u žustroj raspravi sa skupinom mladića.

Na snimci se vidi kako ga jedan od njih udara šakom ravno u lice, nakon čega on pada na pod i za vrijeme trajanje snimke više se ne diže. U sekundama prije nego što pada kao pokošen, neimenovani rasist izgovara rečenicu: “They deserve welfare”.

Jedan od korisnika Facebooka koji je pomogao u lociranju rasista  izjavio je kako je “uspješno identificiran, lociran i neutralizan muškarac koji je izravna prijetnja Seattleu”.

“Pozdravljam anonimnog junaka”, dodao je.

Policija je na mjesto događaja stigla već nakon pet minuta, a muškarac je još uvijek ležao na podu. Policajcima je odbio govoriti o incidentu te se, nakon što je uklonio svastiku s ruke, udaljio.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr