Učitelji traže smanjeno radno vrijeme – 4 sata predavanja dnevno

Engleski učitelji pobunili su se zbog svoje prepunjene satnice te zahtijevaju skraćeno radno vrijeme, jer na ovaj način stradava njihov privatni i obiteljski život.

Većina profesora u osnovnim školama u Engleskoj radi i više od 50 sati tjedno, dok oni u srednjim školama rade u prosjeku 49 sati tjedno.

S takvom satnicom učitelji su rastrgani na sve strane te nemaju vremena za svoje privatne živote. Upravo je iz tog razloga Nacionalna Unija nastavnika (NUT) donijela odluku kojom traže kraće radno vrijeme.

Zahtijevaju da im se radno vrijeme skrati na četiri sata predavanja dnevno, što je 20 sati tjedno, dok bi dodatnih deset sati tjedno utrošili na pripremanje predavanja, a još pet sati na druge dužnosti, poput organiziranje primanja i roditeljskih sastanaka, piše guardian.co.uk.

Trenutni sporazum između sindikata i učitelja navodi kako nastavnici trebaju uvijek biti dostupni za razne ‘razumne’ aktivnosti, pa se na temelju toga u većini slučajeva njihovo vrijeme iskorištava, a njihova se satnica neprestano povećava.

Činjenica je da se posljednjih nekoliko godina broj radnih sati kod učitelja znatno povećao, zbog čega su oni pod stalnim pritiskom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr