BRUTALNI POHOD

UBOJICA IZ DALLASA DJELOVAO JE SAM: Najavio je da se bliži kraj, a onda…

Micah Johnson koji je u četvrtak u Dallasu ubio petero i ranio sedmero policajaca djelovao je sam, rekli su dužnosnici u petak.

U napadu, koji se dogodio u četvrtak navečer pri kraju prosvjeda protiv policijskog ubojstva dvojice Afroamerikanaca, pored dvanaest policajaca ustrijeljeno je i dvoje civila, rekao je gradonačelnik Dallasa Mike Rawlings.

Policajci koji su pratili prosvjed  vjerovali su u u tom trenutku da ih je napalo više napadača no do petka popodne istražitelji su zaključili da je Johnson naoružan poluatuomatskom puškom djelovao sam.

POZNAT IDENTITET SNAJPERISTA IZ DALLASA: Pomahnitali ubojica nekad je bio rezervist američke vojske!

ŠTO JE IZAZVALO PROSVJED U DALLASU I BRUTALNA UBOJSTVA POLICAJACA: Ove dvije jezive snimke skrivaju odgovor

Pucao s različitih katova

“Sada izgleda da je bio jedan napadač, nepovezan s bilo kojom međunarodnom terorističkom organizacijom, niti nadahnut nekom od njih”, rekao je u New Yorku novinarima ministar domovinske sigurnosti SAD-a Jeh Johnson.

Na konferenciji za tisak u Dallasu gradonačelnik Rawlings je rekao da je “osumnjičenik pucao iz jedne zgrade s različtiih katova”, izvijestila je agencija Reuters.

Do pretpostavke da u napadu sudjeluje više snajperista došlo je zbog toga što je na mirnom prosvjedu “bilo 20 naoružanih prosvjednika koji su nakon prvih pucnjeva počeli trčati” i tako doveli policiju u zabludu, rekao je Rawlings, izvijestila je agencija ANSA.

Ubijen pomoću robota bombe

Nakon što je snajperist ubijen pomoću robota bombe “grad je sada siguran”, ustvrdio je Rawlings.

Šef policije Dallasa David Brown novinarima u gradskoj vijećnici je rekao da nakon što su izmijenili vatru s osumnjičenim “nisu vidjeli druge opcije nego iskoristiti bombu robota”.

Osumnjičeni je rekao da je ljut zbog nepoštivanja života crnaca, izjavio je Brown, također crnac. “Rekao je da je ljut zbog nedavnih policijskih pucnjava, te da je ljut na bijele ljude. Izjavio je da želi ubijati bijele ljude, pogotovo policajce”, dodao je Brown.

ŠOKANTNA SNIMKA IZ DALLASA: Policajcu je prišao s leđa i upucao ga iz neposredne blizine

NEVIĐENA DRAMA U DALLASU: Četvorica policajaca ubijena hicima iz snajpera, peti umro u bolnici

‘Kraj se približava’

Napadač je policiji rekao i kako se “kraj približava”, da će još policajaca biti ozlijeđeno i ubijeno, te da su diljem centra grada postavljene bombe.

Micah Xavier Johnson je vojni veteran i služio je u vojnoj postrojbi u Afganistanu od studenoga 2013. do srpnja 2014., objavila je u petak američka vojska. Johnson bio tesar i zidar u 420. brigadi inženjerije u Teksasu, rekla je glasnogovornica američke vojske Cynthia Smit.

Nije povezan s radikalnim skupinama

Prema američkim medijima taj 25-godišnji crni mladić koji je živio u Mesquiteu u predgrađu Dallasa nije bio kažnjeno prijavljen i nije povezan ni sa kakvom radikalnom skupinom.

Policija je privela još tri osobe no vlasti ih javno nisu povezale s napadom. Dužnosnici kažu da ipak još istražuju je li Johnson imao suučesnike.

Povratak na Net.hr