SILOVIT UDARAC

UBIO ŽENU JAJETOM: ‘Rekla mi je da me vara i da uzima djecu. Pogodio sam je u glavu’

Britanac Paul Hemming oduzeo je supruzi život nakon što je doznao da ga vara i ostavlja. Natalie je pogodio imitacijom Fabergeova jajeta ‘teškog kao kamen’. Ubojstvo je pokušao skriti, piše Daily Mail.

‘Nisam mogao vjerovati da sam to učinio. Samo sam pomislio: ‘Sr…, u nevolji sam. Kako ću ovo objasniti djeci?’ I tada mi je sinulo da moram prikriti što sam učinio jer sam znao da sam je ubio’, rekao je 43-godišnjak kojem se u Velikoj Britaniji sudi za ubojstvo 31-godišnje supruge Natalie.

Usmrtio ju je nakon što mu je priznala da se seksala s drugim muškarcem. Usred svađe u njihovoj kući u Milton Keyesu 1. svibnja, pogodio ju je u glavu imitacijom Fabergeova jajeta. Jaje teško kao kamen i vrijedno devet tisuća kuna pogodilo je Natalie u glavu te je ona pala na stolić u dnevnom boravku. Udarac je bio toliko snažan da je žena preminula na mjestu.

Odbacio je u šipražje

Hemming ja tada njezino tijelo odnio u automobil dok su djeca u kući spavala. Odvezao se u 50 kilometara udaljenu šumu, skinuo sa supruge svu odjeću te ju bacio u grmlje. Tijelo nesretnice pronađeno je tri tjedna kasnije.

Hemming je odmah na početku suđenja priznao ubojstvo bez predumišljaja, kao i da je kriv za sprječavanje zakonitog i dostojanstvenog pokopa žrtve. Priznao je i da je cijelo vrijeme lagao obitelji, policiji i prijateljima.

U njihovu bračnom životu bilo je još ovakvih incidenata. Naime, Hemming je pokojnicu jednom prigodom pogodio bocom u glavu.

Na sudu je kazao kako je osjetio paniku kad je doznao za aferu, bojao se da će ga supruga ostaviti. Rekao je i kako mu je Natalie rekla da ju nije volio koliko je trebao, a da je netko drugi sada tako voli.

Nije ju htio izgubiti

‘Bio sam istodobno zbunjen i uznemiren i nisam htio izgubiti djecu. Pokušao sam ju spriječiti da ode gore jer nisam želio da uzme djecu’, ispričao je.

Tada ju je odgurnuo, a ona je krenula prema hodniku. U tom je trenutku zgrabio jaje pokraj televizora.

‘Htio sam prvi izaći iz sobe kako bih je spriječio da ode po djecu. Bacio sam jaje prema njoj. Nisam razmišljao kako jako ću ga baciti. Sve se dogodilo u djeliću sekunde. Prvo sam pomislio da je jaje nije pogodilo, ali onda sam shvatio da je’, rekao je.

Na pitanje što mu se motalo po glavi u trenutku bacanja jajeta prema njezinoj glavi, Hemming je rekao: ‘Nemam pojma’.

Suđenje se nastavlja.

Povratak na Net.hr