SMRT U RAKI

UBIJENA ZLOGLASNA BRITANSKA DŽIHADISTICA: Bivša punkerica koja je regrutirala Britance u ISIS, poginula u napadu dronom

Zloglasna britanska džihadistica Sally Jones, suradnica ISIS-a za koji je regrutirala borce u Velikoj Britaniji, ubijena je u napadu dronom u sirijskom gradu Raki.

CIA je još u lipnju obavijestila britanske službe da je Sally Jones, poznata i po nadimcima “Bijela udovica” i “Gospođa Teror” ubijena još u lipnju na području Rake, prilikom pokušaja bijega iz tog grada, no ta vijest do sada nije bila objavljena, piše Daily Mail.

S mladim ljubavnikom i sinčićem otišla u ISIS

Prema drugim izvorima, ubijena je u napadu američkih borbenih zrakoplova. Još se ne zna je li u napadu poginuo i njezin 12- godišnji sin JoJo.

Jones je bivša punkerica iz Kenta koja je 2013. godine prešla na islam i skupa sa svojim 19-godišnjim ljubavnikom Junaidom Hussainom i tada 9-godišnjim sinom JoJoom otišla u Siriju boriti se u redovima Islamske države.

Pročula se po regrutiranju boraca u redove ISIS-a. Bila je visoko na Pentagonovoj listi za odstrijel jer se smatralo da je osmislila desetak terorističkih napada.

Njezin ljubavnik Hussain poginuo je 2015. godine, a navodno je pokušavajući spasiti živu glavu koristio malodobnog sina svoje ljubavnice kao živi štit.

Povratak na Net.hr