Pazite se Facebook oglasa

U TREN OKA IZGUBILI SVE: Unajmili čovjeka s kombijem za selidbu, a on nestao sa svim stvarima

Mlada obitelj ostala je gotovo bez ičega nakon što se ‘čovjek s kombijem’ kojega su našli na Facebooku odvezao s njihovim stvarima u vrijednosti od 100.000 kuna, dok im je trebao pomoći pri selidbi.

Becky Szenk (22), i njen zaručnik Mark Higgins rezervirali su službu za selidbu koja se oglašavala pod vlasnikovim imenom Lee Green. Ali nakon što su dva radnika napunila kombi, odvezli su se sa svim stvarima naivnog para, uključujući frižidr sa zamrzivačem, stroj za pranje rublja, garderobu, dvosjed, sve obiteljske fotografije, zaručnički prsten, pa čak i zdravstvene papire njihove sedam mjeseci stare kćeri Ariyah.

Facebook stranica na kojoj se služba za selidbu reklamira u međuvremenu je ugašena.

Becky Szenk kaže je obitelj ostala slomljenog srca. “Trebali su se naći s mojim partnerom kod puba u koji smo se selili ali se jednostavno nisu pojavili. Ostali smo doslovno bez ičega”, rekla je Szenk.

“Ovo nam je dobra lekcija. Samo se nadam da će drugi biti pažljiviji koma vjeruju kada rezerviraju usluge preko društvenih medija jer ne bih voljela da se to još nekome dogodi”.

Odnijeli sve – osim televizora

Dva radnika su stigla u petak ujutro s kombijem da pokupe stvari, što je uključivalo doslovno sve što je par posjedovao, osim televizora.

Uspjeli su obaviti ukrcaj za 45 minuta a zatim su trebali sve odvesti u 13 kilometara udaljeni pub, u koji je par uložio gotovo sav svoj novac.

Ali ono što je izgledalo kao brzo i profesionalno odrađen posao pokazalo se kao žurba da što prije pobjegnu.

“Sve se dogodilo tako brzo”, rekla je Szenk. “Doslovno su jurili unutra – van iz stana. A mi smo mislili kako su baš profesionalni. Ali nakon što su se odvezli više ih nikada nismo vidjeli.”

 

Reklama ‘profesionalnog’ čovjeka s kombijem brzo je nestala s FacebookaFoto: YouTube/Screenshot

“Unaprijed su nam javili da sve spakiramo u kutije i jasno ih označimo – nisam u taj tren shvatila, ali prvo su uzimali najvrednije predmete.”

“Kada sam komentirala kako brzo rade, jedan od njih mi je rekao ‘Imamo puno posla danas’.”

Dodala je “Nikada u životu nisam plakala više nego tog petka popodne. Izbezumljena sam što su uzeli čak i moj zaručnički prsten i igračke moje bebe. Namještaj možemo ponovo kupiti, ali osobne stvari ne.”

Szenk je opisala počinitelje kao “jako pristojne i prijazne”.

“Jedino što nisu uzeli je televizor, a to je zato što smo ga sami prenijeli, jer smo se bojali da se ne ošteti u transportu”, dodala je.

Policija istražuje navodnu krađu.

Daily Mail/Danas.hr

Povratak na Net.hr