‘U Srbiji nema fašističkih ispada kao u Hrvatskoj’

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije rekao je danas kako krivica što do sada nisu međusobno povučene optužnice za genocid Srbije i Hrvatske “svakako nije na Srbiji” te da su njeni argumenti u tom sporu “jači od hrvatskih”, prenose mediji u Srbiji.

Dodao je i da je Srbija spremna na povlačenje tužbi te da se trudi očuvati dobre odnose. Podsjetio je kako je Srbija, što je više puta istaknuo, “izvoznik stabilnosti” u regiji.

“Jedino kod nas nema nemira i nereda na nacionalnoj i bilo kojoj drugoj osnovi, nema tih fašističkih ispada kakvih ima u Hrvatskoj”, rekao je Aleksandar Vučić dodajući kako Srbija nije pokušavala ni to “dosoljavati” Hrvatskoj.

Mediji u Srbiji podsjećaju da se pravnički tim Srbije neće se puno razlikovati od tima koji je oborio tužbu Bosne i Hercegovine da je Srbija odgovorna za genocid u BIH pred istim sudom.

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Povratak na Net.hr