BOMBAŠI SAMOUBOJICE

U RUŠEVINAMA MOSULA PRONAĐEN POPIS UBOJICA ISIS-a: Interpol došao do imena i fotografija džihadista koji su planirali napade po Europi

Zastrašujući popis s imenima 173 ubojice Islamske države koji su planirali napade na Europu pronađen je u ruševinama u iračkom gradu Mosulu.

Na popisu se nalaze imena, fotografije i zemlje podrijetla fanatika koji su zbog Islamske države spremni ići u krvave pohode diljem svijeta. Najviše ih, prema popisu, dolazi iz Iraka, ali ih ima i iz Tunisa, Maroka, Tadžikistana i Saudijske Arabije, pišu strani mediji.

Na popisu su i imena šestorice terorista iz Belgije, Nizozemske, Francuske i Njemačke, javlja Mirror.

Popis s imenima i podacima o teroristima je pronađen u bivšem ISIS-ovom skloništu u oslobođenom iračkom gradu Mosulu koji je nakon godina razornih bitki većinom u ruševinama, a najprije su ga pronašle američke obavještajne službe koje su ga potom proslijedile Interpolu.

STRUČNJAK ZA TERORIZAM PREDVIĐA BUDUĆNOST ISLAMSKE DRŽAVE: ‘Svijet itekako ima razloga za strah, razlog je Bagdad’

OČAJ UDOVICE BRITANSKOG DŽIHADISTA: U bijegu iz Rake spriječio ju je vlastiti 12-godišnji sin kojem je ISIS isprao mozak

Na popisu i šestero Europljana

Prema pisanju Die Welta, taj je popis još u svibnju poslan europskim sigurnosnim agencijama.

Smatra se da je jedna skupina s tog popisa planirala napade po Europi.

Nijemac, Sami J. (27) iz Solingena, također se nalazi na popisu, a riječ je o nekadašnjem istaknutom članu islamske skupine Fillatu Ibrahim.

Nije poznato je li spomenuti Nijemac još uvijek živ jer su se prošle godine pojavile vijesti o njegovoj smrti koje dosad nisu potvrđene.

Naime, obavještajne službe sumnjaju u to da je mrtav te vjeruju kako je ta vijest namjerno lansirana kako bi se on mogao potajno vratiti u Europu i izvršiti napad.

Navedena i “specijalnost” svetih ratnika

Na popisu se ispod svake fotografije nalazi ime, datum rođenja, a često i drugo ime koje su ubojice odabrale kad su otišle ratovati za Islamsku državu te informacija o zemlji iz koje dolaze.

Fotografije pokazuju različite ekspresije lica ubojica pa neki djeluju sramežljivo, drugi ozbiljno dok neki izgledaju kao da su ih fotografirali za putovnicu.

Možda najstravičniji dio popisa je dio u kojem piše “specijalnost” svetih ratnika pa tako spomenutom Nijemcu piše da je on “bombaš samoubojica”.

Europa je dosad izgubila oko 6000 muškaraca i žena u redovima ISIS-a.

KAKO BARBARI ISIS-a PRIVLAČE DJEVOJKE SA ZAPADA: ‘Imaju posebno kampanju samo za žene, koriste se specijalnom snimkom’

Povratak na Net.hr