ISTRAŽUJU SE I DRUGI ZLOČINI

U PONEDELJAK MOGUĆA UHIĆENJA: Podnesene prve optužbe u istrazi mogućeg ruskog miješanja u američke izbore

Velika savezna porota u Washingtonu odobrila je prve optužnice u istrazi navodnog ruskog miješanja u predsjedničke izbore SAD-a 2016. godine, izvijestio je CNN a prenosi Reuters.

Optužbe su zapečaćene po nalozima federalnog suca i nije poznat njihov sadržaj, ističe CNN dodajući kako svatko tko se suočava s optužbama može biti uhićen u ponedjeljak.

Rusi se umiješali u američke izbore

Američke obavještajne agencije zaključile su u siječnju kako se Rusija miješala u izbore kako bi pomogla predsjedniku Donaldu Trumpu pobijediti demokratskog kandidata Hillary Clinton kroz kampanju hakiranja i objavljivanja neugodnih poruka e-pošte te širenje propagande putem društvenih medija kako bi diskreditirala kampanju.

Posebni savjetnik Robert Mueller istražuje jesu li se službenici Trumpovih kampanja urotili i podržavali ta ruska nastojanja.

Istražuju se i drugi mogući zločini, uključujući i opstrukciju pravde, pranje novca i utaju poreza.

Muelerov glasnogovornik Peter Carr odbio je komentirati Reutersu izvješću CNN-a u petak.

Istraga je lov na vještice, kaže Trump

Trump je odbacio tvrdnje da se njegova kampanja urotila s Rusima i osudio istrage o tom pitanju kao lov na vještice.

Kremlj je odbio optužbe.

DONALD TRUMP: ‘Facebook je uvijek bio protiv Trumpa, mreže su uvijek protiv Trumpa’

Muellera je imenovalo Ministarstvo pravosuđe u svibnju da vodi istragu nakon što je Trump otpustio direktora FBI-a Jamesa Comeya koji je vodio federalnu istragu o mogućoj suradnji s Rusijom.

U srpnju su agenti FBI-a upali u kuću Trumpovog bivšeg menadžera kampanje Paula Manaforta u Virginiji, čiji je poslove i prijašnji angažman za prorusku političku stranku u Ukrajini istraživao Muellerov tim.

Povratak na Net.hr