ISTRAGA POKRENUTA 2019.

U NJEMAČKOJ RAZBIJEN LANAC KRIJUMČARA LJUDI: ‘Grupa je djelovala izuzetno profesionalno i organizirano’

Vođa bande je uhićen još u prosincu u Austriji, gdje se nalazi u istražnom zatvoru

Njemačka policija je u utorak u više saveznih pokrajina izvršila pretrese s ciljem razbijanja međunarodnog lanca krijumčara ljudima, kojeg se sumnjiči da je preko tzv. Balkanske rute organizirano prebacivao migrante u Njemačku.

Državno odvjetništvo u Kemptenu, na jugu Njemačke, sumnjiči 19 osoba, pri čemu se radi o državljanima Sirije, Libanona i Libije, da su od 2019. u Njemačku ilegalnim putem prebacili najmanje 140 osoba, mahom državljana Sirije.

RUSIJA KAZNENO GONI POLICAJCA: Optužen je da je pomogao indentificirati osobe koje su otrovale Navaljnog

Migranti su za prebacivanje krijumčarima plaćali velike svote novca. Vođa bande je uhićen još u prosincu u Austriji, gdje se nalazi u istražnom zatvoru.

Djelovali su profesionalno i organizirano

Istraga je pokrenuta 2019. kada je policija uhitila jednog vozača koji je bio zadužen za provjeravanje prekogranične rute.

„Grupa je djelovala izuzetno profesionalno i organizirano, prebacivanje je iz daljine koordinirano putem pametnih telefona“, stoji u priopćenju državnog odvjetništva u Kemptenu.

U akciji su sudjelovali i istražni organi u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Belgiji i Nizozemskoj. Broj podnositelja zahtjeva za azilom u Njemačkoj pada treću godinu zaredom. Godine 2019. u Njemačkoj je azil zatražilo 111.000 osoba, što je za oko 15 posto manje nego godinu dana prije.

ZBOG KRITIKE VLASTI DOBILA 43 GODINE ZATVORA: To je najstroža kazna izrečena u Tajlandu za vrijeđanje monarhije

Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer smatra da broj podnositelja zahtjeva za azilom pada zbog brojnih mjera koje su pokrenute protiv „nekontrolirane migracije“.

Povratak na Net.hr