Pronađena dva velika dijela srušenog zrakoplova

Pronađena su dva ‘velika dijela’ zrakoplova AirAsie koji se u nedjelju srušio u Javansko more, u Indoneziji, sa 162 putnika i člana posade, rekao je u subotu ravnatelj nacionalne agencije za potragu i spašavanje Bambang Soelistyo.

“Nakon otkrića tragova goriva i dvaju velikih dijelova zrakoplova, mogu sa sigurnošću reći da su to dijelovi AirAsijina zrakoplova za kojim tragamo”, rekao je na tiskovnoj konferenciji u Džakarti.

Jedan dio je veličine 9,4 x 4,8 x 0,4 m, a drugi 7,2 x 0,5 m, dodao je Soelistyo.

“Dok ovo govorim, spuštamo u more daljinski upravljano podvodno vozilo kako bismo dobili stvarnu snimku predmeta na dnu mora. Svi su na dubini od 30 metara”, rekao je.

Loši vremenski uvjeti ovih dana su usporili potragu za tijelima žrtava i za trupom Airbusa A320-200 koji je u nedjelju nestao s radarskih ekrana za jake oluje.

Dosad je izvučeno trideset tijela, a u subotu se nastavlja potraga za ostalim žrtvama i dijelovima letjelice, napose za crnim kutijama koje su presudne za istragu.

Airbus A320-200 malezijske kompanije AirAsie srušio se u Javansko more u nedjelju na letu iz drugog po veličini indonezijskog grada Surabayje u Singapur sa 162 putnika i člana posade. Nitko nije preživio nesreću.

Povratak na Net.hr