U VLADI SE VODI RAT?

U MEDIJE PROCURILA BILJEŠKA ‘BREXIT UPDATE’: Otkriveno da vlada premijerke May uopće nema plan za izlazak iz EU

Velika Britanija nema cjeloviti plan za Brexit a strategija napuštanja Europske unije možda neće biti dogovorena narednih šest mjeseci zbog podjela unutar vlade premijerke Therese May, kaže se u dokumentu koji je dobio The Times a u njega je uvid imao BBC.

U toj bilješci koju je za vladu pripremila konzultantska tvrtka kojoj se ne navodi ima kaže se da vladini odjeli razvijaju pojedinačne planove što je rezultiralo s više od 500 projekata vezanih uz Brexit.

BRUTALNO ISKRENA ANALIZA: ‘Ako nas Donald Trump i Brexit nisu natjerali na razmišljanje, onda smo i mi dio problema’

Premali ljudski kapaciteti

Naglašava se i da vlada nema dovoljno osoblja kako bi se Brexit ubrzano proveo te da bi joj moglo trebati dodatnih 30.000 djelatnika za taj posao.

“Ovo nije vladino izvješće i mi ne priznajemo tvrdnje koje su u njemu iznesene”, rekao je glasnogovornik premijerke. “Usredotočeni smo na provedbu Brexita i na to da ga učinimo uspješnim”, rekao je.

Bilješka pod nazivom “Brexit Update” kritizira May zbog njezine tendencije da sama rješava stvar,  što je pristup koji nije održiv.

ŠTO NAKON TRUMPA I BREXITA: Europi prijeti populistički tsunami i scenarij iz horora…

Sukob u vladi zbog Brexita

Premijerka Theresa May želi pokrenuti članak 50 kojim se počinje formalni dvogodišnji izlazak iz EU-a do kraja ožujka sljedeće godine.

U dokumentu se navodi da oko Brexita dolazi do nesuglasica između, s jedne strane, ministra vanjskih poslova Borisa Johnsona, ministra za Brexit Davida Davisa i ministra za međunarodnu trgovinu Liama Foxa a s druge strane ministra financija Philipa Hammonda i ministra gospodarstva Grega Clarka.

HRVATSKA JE U JEDINSTVENOJ POZICIJI: Evo kakve ćete uvjete pri zapošljavanju imati u Britaniji

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr