banner

U jeku krvavih nereda objavili karikaturu proroka

Francuski satirični tjednik Charlie Hebdo u novom je izdanju objavio nekoliko karikatura proroka Muhameda. Posljednjih dana ne jenjava val prosvjeda protiv američkog antiislamskog filma te je najavljeno objavljivanje karikatura zabrinulo francusku policiju.

Glavni urednik francuskog tjednika Charlie Hebdo izjavio je za tamošnju televiziju da nisu zabrinuti zbog objavljivanja ovog izdanja.

”To će šokirati one koji žele biti šokirani”, poručio je bezbrižno urednik, ističući da ovo ne smatra provokacijom.

Tjednik je na ‘crnu listu’ dospio još lani kada je također objavio karikature Muhameda, zbog čega su im bacili bombu u redakciju.

Egipatski predsjednik Muhamed Mursi osudio je film ‘Nevinost muslimana’ Sama Bacilea, izraelskog redatelja s kalifornijskom adresom, u kojemu se ocrnjuje muslimanski prorok Muhamed, a koji je i izazvao gnjev brojnih muslimana diljem regije. Neredi uzrokovani filmom i dalje traju. U samo nekoliko dana u 20-ak različitih zemalja poginulo je 30-ak ljudi.

Egipatski imam Ahmad Fuad Ashush je pak izrekao fetvu, odnosno odluku o smrtnoj presudi svima koji su sudjelovali u stvaranju filma.

Povratak na Net.hr