UKUPNO 678 UMRLIH

U ČEŠKOJ REKORDAN BROJ NOVOZARAŽENIH – ČAK 3493 U JEDNOM DANU! U ponedjeljak vlada proglašava izvanredno stanje…

Češka je u četvrtak zabilježila 3493 slučaja zaraze koronavirusom, što je najviše od izbijanja pandemije, zbog čega od ponedjeljka na snagu stupa izvanredno stanje koje će trajati 30 dana

Češka je prijavila 3493 novozaraženih u četvrtak, što je najviša dnevna brojka od globalne pandemije koja je tu zemlju pogodila u ožujku, pokazuju podaci koje je u petak objavilo ministarstvo zdravstva. Ukupni broj potvrđenih slučajeva porastao je na 74.255 u zemlji od 10,7 milijuna ljudi. U Češkoj je 678 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19.

Češka vlada najavila je u srijedu da će proglasiti u ponedjeljak izvanredno stanje u zemlji zbog naglog širenja covida-19. Ministar zdravstva Roman Prymula rekao je da će vlada proglasiti izvanredno stanje na 30 dana te će u minimalno prva dva tjedna ograničiti okupljanja na 20 ljudi na otvorenom, odnosno 10 u zatvorenom.

Zabranit će se publika na sportskim događanjima, zatvorit će se srednje škole i pozvati studente medicine da pomognu zdravstvenim djelatnicima u bolnici. Prymula je ranije u rujnu rekao kako očekuje da bi se trenutni val mogao smanjiti na prihvatljive brojke za otprilike dva mjeseca, ali bit će fluktuacija do sredine iduće godine.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr