HAŠKI OSUĐENIK

U BANJOJ LUCI PREMINUO RATNI ZLOČINAC MOMČILO KRAJIŠNIK: Bio je zaražen koronavirusom

‘Od posljedica infekcije novim koronavirusom preminuo je Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske’

Haški osuđenik i prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Momčilo Krajišnik, preminuo je jutros u Banjoj Luci, potvrđeno je iz Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske. Krajišnik je bio zaražen koronavirusom, prenosi N1 BiH.

“Obavještavamo javnost i medije da je jutros 15. rujna 2020. godine, u 6 sati u Klinici intenzivne medicine za nekirurške grane UKC RS, od posljedica infekcije novim koronavirusom preminuo gospodin Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske”, priopćeno je iz Klinike.

Krajišnik je uhićen 2000. godine po tjeralici Haškog suda, gdje mu je 27. rujna 2006. izrečena presuda za istrebljenje, ubojstva, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i zločine protiv čovječnosti, ali ne i za genocid. Osuđen je na 20 godina zatvora. Na slobodi je bio od 30. kolovoza 2013. godine, jer je odslužio dvije trećine kazne.

FRANCUSKI SPECIJALCI OTKRILI KAKO SU ULOVILI MOMČILA KRAJIŠNIKA: ‘Meta prolazi ispred prozora. Prepoznajem guste obrve. On je!’

‘OČEVI’ REPUBLIKE SRPSKE TRAŽE NAKNADU ZA MINULI RAD: ‘Žele i u miru nastaviti svoje ratno profiterstvo’

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr