AMERIČKE SVEMIRSKE SNAGE

TRUMPOVA ADMINISTRACIJA UKRALA IDEJU IZ ZVJEZDANIH STAZA? Pogledajte logo ‘Svemirskih snaga’: Oglasio se i Pentagon

Logo veoma podsjeća na znak Zvjezdane flote iz serijala koji je nastao 1966.

Popularni znanstveno-fantastični serijal Zvjezdane staze, koji je nadahnjivao našu kulturu i naše tehnologije, sada je osumnjičen za širenje utjecaja na američku vojsku: logo novih Svemirskih snaga pokazan u petak podsjeća na znak Zvjezdane flote iz tog serijala.

HRVATSKI ‘TREKKIJI’ ORGANIZIRAJU SVEMIRSKU PROSLAVU: Zabavni program uveličat će fizičar koji će otkriti znanost iza Zvjezdanih staza 

Predsjednik Donald Trump otkrio je u poruci na Twitteru logo šestog roda oružanih snaga Sjedinjenih Država koji je sam osnovao. Logo je u obliku strelice usmjerene prema gore koja se izdiže iznad planeta a u pozadini su zvijezde.

Logo veoma podsjeća na znak Zvjezdane flote iz serijala koji je nastao 1966.

Morali su reagirati

Sličnost je bila povod za zanimljive komentare na društvenim mrežama u kojima su mnogi kritizirali Trumpovu administraciju što je napravila logo vrlo sličan onome koji je korišten u kultnoj seriji, što je najvjerojatnije potaknulo Pentagon da objavi priopćenje.

“Simbol delta, glavni dio loga, počeo se koristiti u američkim zračnim snagama još 1942. i koristio se na oznakama svemirskih agencija od 1961.”, ili pet godina prije nastanka Zvjezdanih staza, rekao je glasnogovornik američkog ministarstva obrane.

Povratak na Net.hr