SUROVI KAPITALIZAM

TRUMP ŽELI NIJEMCIMA PREOTETI CJEPIVO ZA KORONAVIRUS: ‘Svim silama ga pokušava osigurati za SAD, ali samo za SAD!’

‘Američki predsjednik pokušava njemačke znanstvenike koji rade na cjepivu protiv koronavirusa visokim svotama novca dovesti u SAD ili osigurati ekskluzivna prava na cjepivo’

Između Njemačke i SAD-a se razvio spor oko cjepiva za koronavirus na kojem radi njemačka tvrtka a za koje Donald Trump želi otkupiti ekskluzivnu licencu za SAD, javio je danas dnevnik Welt am Sonntag. “Američki predsjednik pokušava njemačke znanstvenike koji rade na cjepivu protiv koronavirusa visokim svotama novca dovesti u SAD ili osigurati ekskluzivna prava na cjepivo”, javio je Welt am Sonntag pozivajući se na izvore u ministarstvu zdravstva.

“Trump svim silama pokušava osigurati cjepivo za SAD, ali samo za SAD”, rekao je neimenovani predstavnik saveznog ministarstva zdravstva u Berlinu. Predstavnik ministarstva je objasnio kako je i njemačka vlada “zainteresirana za to da se cjepivo protiv koronavirusa razvija i u Njemačkoj i Europi”.

HRVATSKA STRUČNJAKINJA OTKRIVA U ČEMU JE NAJVEĆA OPASNOST KORONAVIRUSA: ‘Čini se zarazniji od influence i ebole, ali…’

Sastanak s tvrtkom CureVac

Tvrtka CureVac iz južnonjemačkog Tuebingena je na internetskoj stranici početkom ožujka objavila kako se predsjednik uprave te tvrtke u Washingtonu sastao s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, potpredsjednikom Mikeom Penceom, kao i predstavnicima farmaceutskih kompanija okupljenih u radnu skupinu za borbu protiv širenja koronavirusa.

“Tom prilikom raspravljali smo o strategijama i mogućnostima brzog razvoja i proizvodnje cjepiva protiv koronavirusa”, rekao je predsjednik uprave CureVaca Daniel Menichella.

Kako je za Welt am Sonntag rekao izvor u ministarstvu zdravstva, Njemačka sada pokušava spriječiti da Washington od njemačke tvrtke dobije ekskluzivna prava na cjepivo. “Njemačka vlada je u intenzivnim pregovorima s tvrtkom CureVac”, rekao je predstavnik vlade.

ZEMLJA UVELA POTPUNU KARANTENU; Nezaštićene prodavačice izložene koronavirusu: ‘Ne budem li sutra ovdje, znat ćete zašto…’

Cjepivo početkom ljeta?

Welt am Sonntag prenio je da njemačka vlada tvrtku CureVac pokušava “financijskim ponudama” zadržati u Njemačkoj. Uprava CureVaca je odbila komentirati medijske navode ali je u petak agenciji Reuters objasnila kako se ubrzano radi na novom cjepivu koje bi početkom ljeta moglo biti gotovo.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

VATIKAN JE UPRAVO DONIO POTEZ BEZ PRESEDANA: Uskrsni obredi bez vjernika zbog straha od koronavirusa

Povratak na Net.hr