BEZ OBJAŠNJENJA

TRUMP ZBUNIO IZJAVOM O SANKCIJAMA SJEVERNOJ KOREJI: ‘Te sankcije nisu ništa u odnosu na ono što bi se trebalo dogoditi na kraju’

Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je danas da su sankcije, koje je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda odredilo Sjevernoj Koreji, “tek mali korak” u dobrom smjeru.

“Mislim da je to tek mali korak, ne nešto veliko”, rekao je tijekom susreta s malezijskim premijerom Nadžibom Razakom u Bijeloj kući.

Pitajući se hoće li sankcije imati odjeka, predsjednik je rekao da je dobro što ih je Vijeće sigurnosti izglasalo.

SJEVERNA KOREJA PRKOSI SVIMA, USPJEŠNO ZAOBIŠLI SANKCIJE: Kim Jong-un organizirao veliki tulum slaveći testiranje hidrogenske bombe

VIJEĆE SIGURNOSTI UJEDINJENIH NARODA: Jednoglasno usvojene nove sankcije Sjevernoj Koreji

“Te sankcije nisu ništa u odnosu na ono što bi se trebalo dogoditi na kraju”, dodao je bez dodatnih objašnjenja.

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je sinoć jednoglasno, na inicijativu Sjedinjenih Država, usvojilo novu rezoluciju o sankcijama Sjevernoj Koreji, kojima joj zabranjuje izvoz tekstila i ograničava uvoz sirove nafte.

Taj osmi niz mjera, koje su potvrdile Kina i Rusija, određene su nakon nuklearnog pokusa 3. rujna. Svaki puta sve strožim sankcijama UN se nada dovesti Pjongjang na pregovore o njegovim nuklearnim i balističkim programima.

PRIPREMA SE PAKLENI PLAN? Novinari upitali Trumpa hoće li Amerika napasti Sjevernu Koreju, evo što je odgovorio

KIM IZAZVAO PAKLENE REAKCIJE: Južna Koreja raspoređuje ‘najmoćnije naoružanje’, Trump otvoreno prijeti

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr