PONIŽENJE ZA KRAJ

TRUMP U OPROŠTAJNOM GOVORU ZAŽELIO SREĆU NOVOJ ADMINISTRACIJI: Nijednom riječju u 20 minuta nije spomenuo Joea Bidena

Donald Trump je u svom posljednjem predsjedničkom govoru zaželio sreću novoj američkoj administraciji te dodao da se moli za njen uspjeh, ali nijednom riječju nije spomenuo izabranog predsjednika Joea Bidena

Američki predsjednik na odlasku Donald Trump rekao je u utorak u svom oproštajnom govoru, dan uoči inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena, kako će se moliti za uspjeh nove administracije.

“Ovaj tjedan inauguriramo novu administraciju i molimo se za njezin uspjeh, da održi Ameriku sigurnom i uspješnom”, rekao je u gotovo 20-minutnom videu. “Također im želimo da imaju sreće”.

MELANIA ODRŽALA OPROŠTAJNI GOVOR: ‘Protekle četiri godine bile su nezaboravne. Nasilje nikada nije rješenje’

Iako se radi o rijetkoj gesti dobre volje prema njegovom nasljedniku, Trump u videu nijednom imenom nije spomenuo Bidena. Trump nakon izbora u studenom nije priznao poraz a uporne tvrdnje o izbornoj prijevari navele su njegove pristaše da upadnu u američki Kapitol ranije ovog mjeseca. “Svi su Amerikanci bili zgroženi napadom na Kapitol”, rekao je Trump u videu, dodajući da se političko nasilje “nikad ne smije tolerirati”.

DO PAKLA I NATRAG: Prosvjedi su sasvim normalni, ali uznemirujuće je tko ih tamo potiče i vodi. Nažalost, sada je svaki scenarij moguć

Iskoristio je svoje obraćanje da pohvali postignuća svoje administracije, poput smanjivanja poreza, uvođenja mjera za sigurnost granica i poteza na polju vanjske politike. “Svijet nas ponovno poštuje, molim vas nemojte izgubiti to poštovanje”, rekao je.

INAUGURACIJA POPUT APOKALIPSE: Može li Biden ujediniti nikad razjedinjenije Amerikance nakon krvavih napada Trumpovih pristaša?

Povratak na Net.hr