VUHANSKI PROBLEM

TRUMP SUMNJA DA JE KORONAVIRUS NASTAO U LABORATORIJU, KINA UZVRAĆA: ‘WHO je rekao kako za to nema dokaza, i to više puta’

Zhao je na dnevnom brifingu rekao novinarima u Pekingu da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije “više puta rekli kako nema dokaza da je koronavirus stvoren u laboratoriju”

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova naglasilo je u četvrtak da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) rekla kako nema dokaza da je koronavirus, kojim je u svijetu zaraženo više od 2 milijuna ljudi, nastao u laboratoriju.

Glasnogovornik ministarstva Zhao Lijian to je izjavio odgovarajući na pitanje vezano uz optužbe da je koronavirus nastao u laboratoriju u kineskome gradu Wuhanu,  gdje se epidemija prvi put pojavila potkraj 2019.

Zhao je na dnevnom brifingu rekao novinarima u Pekingu da su stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije “više puta rekli kako nema dokaza da je koronavirus stvoren u laboratoriju”.

Virus iz vuhanskog laboratorija?

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da Washington pokušava otkriti je li koronavirus nastao u laboratoriju u Wuhanu, a državni tajnik Mike Pompeo poručio je da Peking treba “iznijeti na vidjelo” sve što zna.

Zhao se nije izravno referirao na Trumpove komentare.

Fox News objavio je u srijedu da je virus potekao iz vuhanskog laboratorija, ali ne kao biološko oružje, već da Kina pokaže SAD-u kako imaju jednake ili bolje sposobnosti za identificiranje virusa i borbu protiv njih.

Najnovije informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu pratite ovdje

Povratak na Net.hr